Bitkisel atık yağ konusunda vatandaş duyarlı
Bitkisel atık yağ toplama konusunda yapılan çalışmalar, ilçedeki genelindeki esnaflardan, kurum ve kuruluşlardan, mahalle muhtarlıklarından ve vatandaşlardan destek görmeye devam ediyor
Belediye yetkilileri, gösterilen bu duyarlılıktan dolayı herkese teşekkür ederek, devam eden proje hakkında kısa bir bilgilendirmede bulundu.
SAĞLIK AÇISINDAN ÇOK TEHLİKELİ
Evlerde kullanılan 1 litre kızartmalık atık yağın 1 milyon litre suyu içilemez ve kullanılmaz hale getirdiğini belirten yetkililer, “Çevreye verdiği zararın farkında olmadan lavabolara dökülen kızartmalık atık yağlarının, zaman içerisinde su giderlerini tıkayarak kanalizasyon sistemlerine zarar vermesi, kanalizasyon sistemlerinin yenilenmesini gerektirdiği için ekonomimize negatif etki olarak yansımaktadır. Aynı zamanda yoğunluğu suya göre daha hafif olan yağın su ile buluşması durumunda, suyun yüzeyini kaplayan yağın havadan suya oksijen geçişini engellediği için su altındaki canlı yaşamı olumsuz etkileniyor. Sağlık açısından da büyük tehlike yaratan bu yağların birden fazla kere kızartma işlemine tabi tutulması, insan sağlığı açısından da oldukça tehlikeli” dedi.