Bisiklet dağıtımları devam ediyor
İzmit Belediyesi, 2012 yılında başlayan bisiklet projesi kapsamında bu yıl, öğrencilerle birlikte öğretmenlere de bisikletlerini vermeye devam ediyor
İzmit Belediyesi’nin bisiklet dağıtımları devam ediyor. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın 2012 yılında startını verdiği bisiklet projesi kapsamında bu yıl öğrencilerle birlikte öğretmenlere de bisikletlerini vermeye devam ediliyor. Bisiklet dağıtımları kapsamında son olarak 75. Yıl Ortaokulu’nda ki öğretmen ve öğrencilere bisikletleri teslim edildi. Öğrencilerin heyecanlı bekleyişi içerisinde gerçekleşen törene İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, 75. Yıl Ortaokulu Müdürü Tamer Terzi, 75. Yıl Ortaokulu Aile Birliği Başkanı Mine Altıyaprak, öğrenciler ve veliler katıldı.
‘SAYISIZ SOSYAL PROJEYE İMZA ATTIK’
Dağıtım Töreninde konuşan Başkan Doğan, “Belediyemizin asli görevlerini artık dile dahi getirmiyoruz çünkü günümüzün belediyecilik anlayışı insanların hayatlarına, ülkenin kalkınmasına daha fazla katkı sağlamayı amaçlayan bir anlayıştır. Bu kapsamda başta bisiklet projemiz olmak üzere sayısız sosyal projeye imza attık, atmaya da devam ediyoruz. Avrupa, bisikleti 30 yıldır kullanıyor. Sokalar da araçtan çok bisiklet var. Biz de bu açığı kapatmak, bisikleti hayatımıza almak için bir çalışma başlattık ve hızla Avrupa’yla aramızdaki açığı kapatıyoruz. Bisiklet dağıtımlarından, bisiklet yollarına, eğitim pistlerine, akıllı bisikletlere kadar İzmit’i bisiklet şehri yapmak amacıyla projeler gerçekleştirdik. Hatta bu çalışmalarımızla onlara yetişip, onları geçeceğiz. Bisikletlerimizi sadece karne hediyesi olarak değil; geleceğin Türkiye’sinde bisiklet kullanan bireyler yetiştirmek için de dağıtıyoruz. Bu yıl en az anne babaları kadar çocukların üzerinde emeği olan öğretmenlerimize de bisiklet hediye etmek istedik. Çünkü onların emeklerini ne yapsak ne versek ödeyemeyiz. Bisiklet sporunun şehrimizde artması çocuklarımızın bisiklet kullanması için biz büyüklere büyük görev düşüyor. Öğretmenlerimiz başta olmak üzere, biz büyükler de bisiklete binerek onlara örnek olmalıyız. Bu sebeple en iyi kalitedeki bisikletleri tercih ediyoruz.” dedi.
‘TEK AMACIMIZ, ÇOCUKLARI MUTLU ETMEK’
Kandıra ilçesinden gelen çocuklar da bisiklet talebinde bulununca, onlara da bisiklet dağıtma kararı aldıklarını belirten Başkan Doğan, “Bu kararımızı çok eleştirdiler. Bizim hizmeti yaparken ki tek amacımız çocuklarımızı mutlu etmektir, çünkü çocuk çocuktur. Yeter ki onlar mutlu olsun. Ne yazık ki halkın ne hissettiği hissedilmeden söz söylendiğinde bu tür yanlışlar yapılıyor. Okullarımıza hizmet bizim asli görevimiz olmamasına rağmen, sosyal belediyecilik anlamında okullarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Okul hizmet masamızla okul aile birliklerinin ve okul yönetimin omuzlarından büyük bir yük aldık. İzmit Belediyesi, 7 yıldır kuruşunuzu ziyan etmeden çalışıyor; sizin için mücadele ediyor” dedi.Bisiklet dağıtımı sırasında olası bir kazada kask takmanın önemine de değinen Başkan Doğan, “Kask takmadan bisiklet kullanan çocuklarımızla karşılaşırsam eğer, bisikletlerinizi geri isteyeceğim. Yavrularımıza sağlıklı, huzurlu, kazasız, belasız sürüşler diliyorum” diyerek, esprili bir şekilde öğrencileri kask takmaları konusunda uyardı. Başkan Doğan’a başta bisiklet dağıtımı olmak üzere çocuklar için yapmış olduğu çalışmalar için teşekkür eden 75. Yıl Ortaokulu Müdürü Tamer Terzi, “Öğrencilerimizin bisiklet hayallerini gerçekleştiren başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır” şeklinde konuştu. 75. Yıl Ortaokulu Aile Birliği Başkanı Mine Altıyaprak da Başkan Doğan’ a çiçek vererek teşekkür etti. Konuşmaların ardından öğrencilere bisikletleri Başkan Doğan tarafından teslim edildi.