‘Bir toplumu toplum yapan, kadınlardır’
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, yaptığı açıklamada kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin uzun vadede çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, ülke gündemine yönelik açıklamalarda bulundu. İlk olarak Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki duruma değinen Başkan İşeri, “Ermenistan’ın kardeş ülke Azerbaycan’a gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Azerbaycanlı kardeşlerimizi haklı bulduğumuzu, onların yanında olduğumuzu ifade etmek isterim. Daha çok can kaybına yol açılmadan ve durumun vahameti artmadan harekete geçilmesi ve sorunun barışçıl bir zemine oturtulması için destek olunması gerekmektedir. Barışın sağlanması için de Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarından askerlerini geri çekmesi gerekir. Uluslararası hukuka aykırı olarak yapılan ateşkes ihlali ve sivillerin hayatını kaybetmesine neden olan saldırıda şehit düşen Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, Azerbaycan halkına ise başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.
‘KADINLARIMIZIN KIYMETİ BİLİNEMEMEKTE’
Sözlerinin devamında kadın cinayetlerine değinen Başkan İşeri, “Yaşadığımız ülkede her gün kadın cinayeti haberleri ile karşı karşıyayız. Bilinmelidir ki yaşamın daha anlamlı ve daha güzel geçmesi, kadınlar sayesindedir. Çünkü biz kadınlar, her birimiz birer anne, abla ve kardeşiz. Bir toplumu toplum yapan, bir aileyi, yuvayı koruyan ve kollayan kadınlardır. Ne yazık ki kadınlarımızın kıymeti bilinememektedir. Bunu ülkemizde yaşanan olaylardan, kadınlara yönelik fiziksel ve psikolojik şiddetten anlayabiliriz. Karakter sahibi olmayan korkak kimseler kadınlara saldırarak, canına kıyarak ya da yaralayarak bir iş yaptıklarını zannederler. Kadınlara yapılan bunca zalimliğe göz yummamalıyız” ifadelerini kullandı.
‘EN AĞIR CEZA VERİLMELİ’
Başkan İşeri, açıklamasının devamında, “Devlet kadına şiddet uygulayan, kadını öldüren canilere gereken en ağır cezayı vermelidir. Bu konuda asla geri adım atılmamalıdır. Cezaların yetersiz kaldığı ve caydırıcı olmadığı görülmektedir. Ülkemizde yaşanan şiddet vakalarının giderek artmasının sosyolojik açıdan incelenmesi ve toplumumuzun bu denli cahil davranışlar sergilemesinin ateşleyici unsurunun neler olduğu kesinlikle araştırılmalı. Eğitimli ve kendi ahlak düzeyini bir zemine oturtmuş toplumlarda cezalar caydırıcı değil, kişilerin kendi vicdan ve ahlakları caydırıcıdır. Bu ciddi sorun, eğitimsel kaygıları içeren bir minvalde araştırılıp uzun vadede çözüme kavuşturulmalıdır” ifadelerine yer verdi. Erdem ŞENGÜL