Kocaeli’de Nevruz Bayramı kutlandı
Kocaeli’de baharın müjdecisi Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama yapıldı
$ Dolar 44,3717 %0,19
€ Euro 51,1771 %-0,07
£ Sterlin 58,9528 %-0,25
Altın $4.493,55 %2,55
Gümüş 99,51 %2,57
Kocaeli Bilim Merkezi’nde 7 Nisan Kimya Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kimya Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde, Deneyerek Öğreniyorum ‘Bi Dolu Kimya’ etkinliği gerçekleştirildi. Bilim Merkezi’nde bulunan bilim sahnesinde çeşitli gösteriler yapılırken, uygulama atölyelerinde 20 farklı kimya deney ve uygulamaları düzenlendi.
KİMYA VE FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLERİ
7 Nisan Kimya Bayramı; Kocaeli’deki okullarda, Bilim Sanat Merkezi’nde, Bilim Merkezi’nde ve Çocuk Üniversitesi’nde görev yapan kimya ve fen bilgisi öğretmenlerinin katılımı ile Kocaeli Bilim Merkezi’nde kutlandı. Kimya bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleşen programda çeşitli bilim şovları gerçekleştirildi.
20 FARKLI DENEY
Etkinlikte öğrencilerle birlikte birçok deney yapıldı. Katıdan Gaza Büyülü Yolculuk, Renklerin Kimyası, Kinetik Kum, Molekülünü Tasarla, Aynaların Parlayan Kimyası, Sihirli İndikatörler, Mis Kokular Atölyesi, Maddelerin Analizi, Redoks Reaksiyonları, Kırmızı Beyaz Kimya ve Mutfakta Bilim Deneyleri bu deneylerden bazıları oldu.
KOCAELİ’DEKİ OKULLARDA UYGULANACAK
Etkinlikle, Kocaeli’deki kimya öğretmenleri, kimyagerler ve kimyaya ilgi duyan bireylere Kocaeli Bilim Merkezi’nde yapılan kimya deneyleri tanıtıldı. Bu deneyler, mevcut müfredattaki ders içerikleriyle birleştirilerek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Deneyerek Öğreniyorum’ Projesi kapsamında okullarda kurulan fen laboratuarlarında öğretmenler tarafından uygulanacak.