Bilgin, ‘Öğrenciler yetim  kardeşlerine destek oluyor’
30 Kasım 2022 17:25

Bilgin, ‘Öğrenciler yetim kardeşlerine destek oluyor’

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin, ‘İyilikte Yarışan Sınıflar’ projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Bilgin, “Öğrenciler yetim kardeşlerine destek oluyor” dedi

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin, “İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi ile ilgili olarak dün düşüncelerini dile getirdi. Bilgin, açıklamasında “‘İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi’, tüm çocuklar için güzel bir gelecek düşleyen çocuklarımız ve gençlerimizle ihtiyaç sahibi yetim çocuklarımızı bir araya getirmeyi amaçlamaktadır. İHH tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayı ve desteği ile 2013 yılından itibaren yürütülmeye başlanan ‘İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi’ kapsamında çocuklar ve gençler, Türkiye’de ve dünyanın herhangi bir yerindeki yetim kardeşlerine yardım eli uzatabiliyor. Gönüllülük esası çerçevesinde projeye destek veren sınıflar, yardım ettikleri yetim kardeşleri hakkında bilgilendiriliyor. Sınıflarımız, yetim kardeşleriyle mektuplaşabiliyor ve irtibatları kalıcı dostluklara dönüşebiliyor. Böylece yardım ettikleri ülkeyi ve yetim kardeşinin yaşam şartlarını da öğrenmiş oluyorlar” dedi.

‘MAĞDUR VE MAZLUMLARA DUYARSIZ KALMAYACAKLAR’

Bilgin, açıklamasını sürdürerek “Proje ile binlerce çocuk, dünyanın ücra köşelerindeki yetim çocuklara sahip çıkarak kardeşlik, yardımseverlik ve sorumluluk sahibi olmak gibi erdemleri öğrenirken yardım alan yetim çocuklarımız da bu sayede dışarıdaki tüm tehlikelerden korunarak insani bir yaşam sürme fırsatına erişmektedir.Çocuklara yine kendi akranları olan çocukların sahip çıkması ile geleceğin iyiliksever Türkiye’sinin bugünden yetişmesine vesile olunmaktadır. Bugün akranlarına yardım eden, onların yaşantılarındaki zorluklarla empati kurabilen çocuk ve gençler, yetişkin insanlar olduklarında çevrelerindeki ihtiyaç sahibi, mazlum ve mağdur insanlara duyarsız kalmayacaktır” dedi.

‘PROJEMİZDE GENÇLERİMİZE BÜYÜK BİR SORUMLULUK DÜŞÜYOR’

Bilgin, açıklamasının sonunda “Atılacak her adım, yetimlerimizin yüzünde bir tebessüm olacaktır. Sevgiyle yetişmiş nesiller, dünyada barış ve adaletin tesisinde büyük rol oynayacaktır. En çok istismara maruz kalan ve bir o kadar da ihmal edilen, tüm insanlığa emanet olan yetim çocuklar konusunun Türkiye ve dünya üzerinde gündeme getirilmesi, ‘İyilikte Yarışan Sınıflar’ projesi ile hatırlanacak ve yetim çocuklar konusu, insanlığın vicdanında yer bulacaktır. Bu projemizde gençlerimize büyük bir sorumluluk düşüyor. İyilikte yarışarak yarının büyüklerine hepimiz destek olmalıyız” dedi. n Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X