Belediyeden ‘İmar Barışı’ konulu uyarı
07 Eylül 2018 13:50

Belediyeden ‘İmar Barışı’ konulu uyarı

Gölcük Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, imar barışı konusunda vatandaşlara uyarıda bulunuldu. Gölcük Belediyesi tarafından imar affı konusunda yapılan yazılı basın açıklamasında, “Çevre ve Şehircilik Bakanl

Gölcük Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, imar barışı konusunda vatandaşlara uyarıda bulunuldu. Gölcük Belediyesi tarafından imar affı konusunda yapılan yazılı basın açıklamasında, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 6 Haziran 2018 tarihinde Resmi Gazete ile yürürlüğe giren İmar Barışı hakkında 3194 Sayılı Kanun kapsamında Yapı Kayıt Belgesi verilmesine ilişkin usul ve esaslar ile ilgili düzenlemede; 31.12.2017 tarihine kadar yapılan yapılara e-devlet üzerinden Yapı Kayıt Belgesi için 31 Ekim 2018 tarihine kadar müracaat edilerek belge alınacağı hükme bağlanmıştır” hatırlatmasında bulunuldu.

YALAN BEYANDA BULUNANLARA CEZA KESİLECEK

Açıklamanın devamında, “Hüküm gereğince; 31.12.2017 tarihinden sonra yapılan veya yapımına devam edilen imar mevzuatına aykırı yapılar için yapı kayıt belgesinin verilemeyeceğinin bilinmesi, bu yapılar için gerekli işlemlerin yapılması ve cezai yaptırımların titizlikle uygulanması bu kapsamda imar denetiminin etkin bir şekilde yürütülmesi bildirilmekte, e-devlet sistemi üzerinden yapılan başvurularda 31.12.2017 tarihi öncesinde yapıldığı şeklinde yalan yanlış beyanda bulunanlar hakkında 5237 sayılı TCK 206.maddesi uyarınca işlem başlatılıp, Yapı Kayıt Belgesi iptal edilerek daha önce yatırılmış olan bedeli geri iade edilmeyeceği belirtilmiştir” denildi.

TESPİT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Tespit ve denetimlerin devam ettiğinin vurgulandığı açıklamada, “Bu kapsamda konu ile ilgili suistimallerin engellenmesi ve izinsiz uygulamaların önüne geçilmesi için; Kocaeli Valiliği Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerince sahada tespit ve denetim çalışmaları artırılarak çalışma başlatılmıştır. 31.12.2017 tarihinden sonra yapılan veya yapımına devam eden imar mevzuatına aykırı yapılar için yasal işlem başlatılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

BENZER HABERLER
X