‘Bayramın ilk üç günü pazar açılmayacak’
Gölcük Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Şahin Temel, ilçemiz genelinde bayram öncesinde ve bayram süresince pazarların durumunun ne olacağı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Temel, “Bayramın ilk üç günü pazar açılmayacak” dedi
Gölcük Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Şahin Temel, bayram öncesinde Körfez Caddesi’nde konfeksiyoncular tarafından kurulan bayram pazarı ve bayram süresince pazarların durumunun ne olacağı hakkında dün bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Temel, yapmış olduğu açıklamada “Geçtiğimiz senelerde dini bayramlar öncesinde pazarcı esnafımızın konfeksiyon bölümünde hizmet veren esnaflarımız, bayram pazarlarında tezgahlarını açıyor ve satışlarını yapıyordu. Fakat konfeksiyon pazarımız merkezden uzakta bulunuyordu ve halkımız da bu tezgahların olduğu noktaya gelmeye sıcak bakmıyordu” dedi.
‘BAYRAM PAZARINI AÇMAYACAĞIZ’
Sözlerine devam eden Başkan Temel, “Bizler de pazarımızın merkeze yakın noktalarda açılmasını talep etmiştik. Böyle bir durum söz konusu olmadığı için geçtiğimiz Ramazan Bayramı öncesinde bayram pazarını açmama kararı almıştık. Önümüzdeki Kurban Bayramı öncesinde de bu durumda bir değişiklik olmamasından ötürü konfeksiyon esnafımız bir talepte bulunmadı ve bizler de bayram pazarını açmamaya devam ediyoruz. Bunun haricinde, semt pazarlarımızla alakalı olarak bayram sürecini ilgilendiren bir karar da var” ifadelerini kullandı.
‘ÇARŞAMBA PAZARI İLE İŞLERİMİZE BAŞLAYACAĞIZ’
Başkan Temel, “Bayramın öncesinde, arife gününde Değirmendere ve Şirinköy pazarlarımızı açacağız. Ardından bayramın birinci, ikinci ve üçüncü günlerinde herhangi bir yerde pazar kurulmayacak. Yani bayramın ilk üç gününde pazar açılmayacak. Dördüncü günü ise işlerimize Çarşamba pazarı ile başlıyoruz. Çarşamba pazarını açmamızın ardından rutin bir şekilde pazarlarımıza devam edeceğiz. Bu vesile ile tüm halkımızın mübarek Kurban Bayramı’nı şimdiden kutluyor, tüm İslam alemine hayırlı bayramlar diliyoruz” şeklinde sözlerini sonlandırdı. Erdem ŞENGÜL