‘Bayram alışverişi esnafımızı canlandıracaktır’
Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, “bayram alışverişlerinin Gölcük esnafından yapılması hem vatandaşlarımız, hem de küçük esnaflarımız açısından olumlu olacaktır” dedi
Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, başta tüm esnaflar olmak üzere İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı kutlayarak açıklamalarda bulundu. Oda Başkanı Kocaman, yaptığı açıklamalarında “Ramazan Bayramı, biz Müslümanların kutsal olan iki dini bayramından bir tanesidir. Dinimizce kutsal saydığımız Recep, Şaban aylarının ardından Ramazan ayını da hayırlısı ile eda etmiş bulunmaktayız. Ramazan ayındaki dinimizin gereklerini yerine getirmemizle beraber Bayramımıza ulaşmamız bizlere ayrıca keyif ve mutluluk vermektedir” dedi.
‘İLÇEMİZ ESNAFINDAN YAPSINLAR’
Kocaman, “Esnaflarımız açısından değerlendirecek olursak Bayram Pazarımız yine Arife Gününü de içine kapsayarak üç gün boyunca devam etmektedir. Öncelikli olarak vatandaşlarımız için güzel bir alışveriş ve esnaflarımız içinde güzel, kazançlı bayram pazarı ve bayram diliyorum. Bu aşamada vatandaşlarımızdan ricamız, bayram alışverişlerini mümkün olduğu kadar, ilçemiz esnafından yapsınlar. Çünkü bizler Gölcük gibi bir yerde hep birlikte iç içe yaşayan insanlarız. Dolayısıyla alışverişlerin Gölcük esnafından yapılması demek hem vatandaşlarımız, hem de küçük esnaflarımız açısından son derece olumlu sonuçları beraberinde getirecektir” dedi.
‘BAYRAMIN MÜJDECİSİDİR’
Kocaman, açıklamalarını sonlandırırken “Ramazan ayı esnasında ibadetlerimizi yerine getirmeye çalışırken elbette ki sıcak havalarla birlikte zorlandık ve küçük sıkıntılarla karşılaştık. Fakat bunların hepsi aslında Ramazan ayının güzelliği ve bayramın müjdecisidir. Böyle bir ayımızı daha yaşattığı için Allah’a bolca dua ve şükür etmeliyiz. Mübarek Ramazan Bayramı’nın tüm esnaflarımıza, vatandaşlarımıza, ülkemize ve İslam Alemine hayırlar getirmesini diliyorum. Tüm İslam Aleminin Bayramı kutlu olsun” dedi.