‘Başvurulardaki parasal sınır 104 bin TL oldu’
Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Gölcük Şubesi Sekreteri Muhterem Aslan, tüketici hakem heyetlerine yapılan müracaatlardaki parasal sınır hakkında açıklamalarda bulundu. Aslan, “Başvurulardaki parasal sınır arttırıldı ve sınır, 104 bin TL oldu’ dedi
Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Gölcük Şubesi Sekreteri Muhterem Aslan, tüketici hakem heyetlerine yapılan müracaatlardaki parasal sınırla alakalı olarak dün açıklamalarda bulundu. Aslan, açıklamasında “Gün içerisinde yaptığımız herhangi bir alışverişte karşılaşabileceğimiz sorunların çözümü adına il ve ilçelerde tüketici hakem heyetleri çalışıyor ve bu heyetler, tüketicilerimizin sorunlarını çözebilmek adına gayretli adımlar atıyor. İlçemizde de bu anlamda hizmet veren bir tüketici hakem heyeti bulunuyor” dedi.
‘İL VE İLÇE PARASAL SINIRLARI KALDIRILMIŞTI’
Sözlerini sürdüren Aslan, “Alışverişlerinde sorun yaşayan tüketicilerimiz, bu sorunları çözebilmek adına tüketici hakem heyetlerine gelerek bilgiler alıyor ve heyetler de kendilerine izleyecekleri yol hakkında bilgiler vererek işlemlerini yapıyor. Geçtiğimiz yıllarda tüketici hakem heyetlerine yapılacak başvurulara istinaden il ve ilçelerdeki parasal sınırlar farklılık göstermekteydi. Artık böyle bir sınır bulunmuyor. Belli bir limite kadar olan alışverişlerde il veya ilçelerdeki tüketici hakem heyetlerine giderek uyuşmazlığın giderilmesi yönünde adımlar atılabilir” dedi.
‘104 BİN TL’DEN FAZLA UYUŞMAZLIKLARDA TÜKETİCİ MAHKEMELERİ GÖREVLİ’
Aslan, açıklamasının sonunda “Geçtiğimiz yıl belirlenen 2023 yılı parasal sınırı 66 bin TL idi ve bu limit, düne kadar geçerliydi. Ticaret Bakanlığı tarafından, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 68. ve Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliği’nin 6. maddesinde yer alan parasal sınırların artırılmasına ilişkin tebliğ, geçtiğimiz süreçte Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre bugün itibariyle geçerli olan parasal sınır, 104 bin TL olarak belirlendi. 104 bin TL’den fazla olan uyuşmazlıklarda ise direkt olarak tüketici mahkemelerine başvuru yapılıyor” dedi. Erdem ŞENGÜL