Başkandan okul ziyaretleri
05 Haziran 2017 16:08

Başkandan okul ziyaretleri

Eğitimci yönüyle de bilinen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, okullara yaptığı ziyaretlerini Gebze ile sürdürdü

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Eğitim Vakfı İlkokulu ve İl Genel Meclisi İlkokulu’nu ziyaret etti. Okul Müdürleri Hadi Eroğlu ve Enver Kaya’nın ev sahipliğinde gerçekleşen birlikteliklerde Başkan Karaosmanoğlu, çocuklara spor yapmaları konusunda telkinlerde bulundu.

 EĞİTİM ALAN ENGELLİ ÇOCUKLARLA YAKINDAN İLGİLENDİ

Okulların çevresi ve sınıflarında inceleme yapan Başkan Karaosmanoğlu, Gebze Eğitim Vakfı İlkokulu’nda eğitim alan engelli çocukların sınıfına da konuk oldu. Onlarla yakından ilgilenen Karaosmanoğlu, öğretmenlerinden durumları hakkında bilgi de aldı. Onlar bizim canımız diyen Karaosmanoğlu, eğitim-öğretim hayatlarına devam eden engelli çocuklarla yakından ilgilenen öğretmenlerini de kutladı.

 ‘OKUMANIN YAŞI YOK’

Gebze Eğitim Vakfı İlkokulu’ndaki minik ellerin yaptığı resim sergisini gezen Başkan Karaosmanoğlu, aynı zamanda çocukların yeteneklerini keşfetmede bu tarz çalışmaların önemine vurgu yaptı. Okuma yazma kurslarına katılan anneleri ziyaret eden Karaosmanoğlu, okumanın yaşı olmadığını ifade ederek anneleri bu çabalarından dolayı tebrik etti.

 ‘GELECEĞİMİZİN SAHİPLERİ BU SIRALARDA’

Gebze İl Genel Meclisi İlkokulu’na da konuk olan Başkan Karaosmanoğlu, burada özellikle ‘Evden Okula Haydi Anneler Spora’ Projesi’nin uygulanabileceği alanlarda inceleme yaptı. Sınıfları burada da ziyaret eden Karaosmanoğlu, okulların ihtiyaçlarına karşı kayıtsız kalmadıklarını belirterek, “Biliyoruz ki geleceğimizin gerçek sahipleri bu sıralarda yetişiyor. Bu nedenle Büyükşehir olarak bize gereksinim duyulduğunda hemen devreye giriyoruz. Yavrularımız için çalışmaya ve onlara destek olmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı. Ziyaretler karşılıklı fikir alışverişinin yapılmasıyla sona erdi.

BENZER HABERLER
X