Başkan Kılıç, ‘İntibak hakkını almak istiyoruz’
Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç, derneklerinin yeni kısıtlamalar çerçevesinde çalışma düzenleri ve bu dönemdeki beklentileri hakkında açıklamalar yaptı. Başkan Kılıç, “İntibak hakkını almak istiyoruz” dedi
Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç, derneklerinin yeni kısıtlama dönemi içerisindeki çalışma düzenleri ve bu dönemde üyelerinin beklentileri ile ilgili olarak bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Kılıç, yaptığı açıklamada “Koronavirüsle mücadele ettiğimiz bu dönemde ülkemiz, yeni tedbirler alıyor ve bu tedbirleri uygulamaya koyarak vaka sayılarının azalmasını hedefliyor. Yeni alınan tedbirler kapsamında, Cuma günleri istisna olmak kaydıyla 65 yaş üstündeki kişiler, 10.00-13.00 saatleri arasında dışarıya çıkabiliyor” dedi.
‘DERNEK ÇALIŞMA SAATİNİ REVİZE ETTİK’
Açıklamasına devam eden Başkan Kılıç, “Dernek üyelerimizin çoğu 65 yaş ve üzerinde. Bundan ötürü derneğimizin açık kaldığı saatleri de revize etmek istedik. Çoğunlukta olan üyelerimiz, 10.00-13.00 saatleri arasında dışarıya çıkabildiği için derneğimizi de bu saatlerde açmaya karar verdik. Dernek üyelerimize de bu konuda bir bilgilendirme yaptık. Üyelerimiz, 65 yaş ve üzerindeyseler bu saatlerin haricinde dışarıya çıkmamalılar. Aksi durumda bir cezai işlemle karşı karşıya kalabilirler. Dışarıya çıkmak zorunda kalan üyelerimiz de maske, mesafe ve temizlik konusuna oldukça dikkat etmeli” dedi.
‘SONUCUN ÇIKMASINI TEMENNİ EDİYORUZ’
Başkan Kılıç, emeklilerin beklentilerine de değinerek “Uzun bir süreden bu yana intibak konusunda adım atılması için çalışmalarımızı, genel merkez bünyesinde yapmaktayız. Bilindiği gibi 2000-2008 yılları arasında emekli olan arkadaşlarımız, intibaktan faydalanamadılar. Fakat 2000 yılı öncesi ve 2008 yılı sonrasında emekli olan arkadaşlarımız, bu haktan faydalanabildiler. Bu haktan faydalanamayan emeklilerimizin de intibak haklarını alabilmeleri adına yapılan çalışmalardan en kısa zaman içerisinde sonuç çıkmasını temenni ediyoruz” dedi. Erdem ŞENGÜL