Başkan Ellibeş’e Tokyo’dan misafir
Tokyo Eski Belediye Başkanı Keimi Harada, bugün Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’i makamında ziyaret ederek kendisine deprem sempozyumunda anlatılan bilgileri içeren evrakları verdi.
Harada, ayrıca geleneksel Japon hediyelerini Başkan Ellibeş’e takdim etti. Gölcük Belediyesi, bugün Uzak Doğu’dan gelen misafirini ağırladı. Tokyo Eski Belediye Başkanı Keimi Harada, bugün Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’i makamında ziyaret etti ve geçtiğimiz gün yapılan Deprem Sempozyumu’nda anlatılan bilgileri içeren evrakları Başkan Ellibeş’e verdi. Sempozyum ve evraklar hakkında bilgiler veren Harada, Gölcük’te yaşanan depremin Japonya’daki yansımalarını ve depremin ilimize sonuçlarını Başkan Ellibeş’e aktardı.
HEDİYELER VERİLDİ
Kendi bina stoklarından bahseden Harada, Japonya’daki binaların güvenli olduğunu, bazı evlerin ahşaptan yapıldığını ve kendisinin de bu binaları yangından koruma amacıyla çalışmalar yaptığını ifade etti. Harada, ziyaretinin ardından Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’e geleneksel Japon hediyelerini takdim etti. Başkan Ellibeş de Harada’ya Gölcük Sanat Galerisi’nde yapılan bir seramik tabak hediye etti.