Başiskele Belediyesi’nden bilinçlendirme eğitimi
Çalışan personelin sağlığını ve güvenliğini önemseyen Başiskele Belediyesi, bu yönde verdiği eğitimlerle çalışanlarını bilinçlendiriyor
İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çerçevesinde son olarak düzenlediği eğitimde “Yangınları önleme ve bilinçli müdahale” konuları işlendi. Eğitimde personele yangına ilk 2 dakika içinde yapılan doğru müdahale ile mal ve can kaybının önüne geçilebileceği anlatıldı.
EĞİTİM KOBİTEM TARAFINDAN VERİLDİ
Başiskele Belediyesi’nin birimlerine yönelik düzenlenen yangın söndürme eğitimi Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü, İtfaiye Eğitim Merkezi KOBİTEM tarafından verildi. Herhangi bir yangın olayında ilk aşamada profesyonel ekipler olay yerine intikal edene kadar her bireyin kendisinin, ailesinin, arkadaşlarının canını ve malını kurtarabilmek için yapabileceği müdahale sistemlerinin anlatıldığı tatbikat ilgili müdürlüklerde gerçekleştirildi. Belediye personeline eğitimci Recep Yayla tarafından; yangın, yanıcı maddeler, yangın söndürme teknikleri, yangın tüplerinin kullanımı ve personelin profesyonel ekipler gelene kadar yapmaları gereken müdahaleler konularında bilgiler verildi.