Kocaeli’de Nevruz Bayramı kutlandı
Kocaeli’de baharın müjdecisi Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama yapıldı
$ Dolar 44,4548 %0,28
€ Euro 51,3056 %0,13
£ Sterlin 59,3047 %0,35
Altın $4.454,50 %1,66
Gümüş 99,70 %2,78
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Kadın Kolları Yönetimi, haftalık olağan toplantılarını dün parti binasında düzenledi. Toplantıya CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri ve yönetimi katılım gösterdi. Başkan İşeri, yapmış olduğu açıklamada “Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), 2022 YKS’den itibaren önlisans ve lisans eğitimlerini tercihte 150 ve 180 olan baraj puanları uygulamasının kaldırıldığını açıkladı. Sınavların yapılmasına dört aylık bir zaman kalmışken baraj puanın düşürülmesi, özellikle üniversitelerin temel eğitimdeki kalitesini daha da düşürecektir. Barajın düşürülmesiyle sanki soruna bir çözüm üretilmiş gibi bir algı yaratılmaktadır” dedi.
‘BARAJIN KALDIRILMASI, ÇÖZÜM DEĞİL’
Sözlerine devam eden Başkan İşeri, “Beş yüz bine yakın ataması yapılamayan öğretmenin olduğu bir ülkede YKS barajını düşürerek üniversiteye yerleşme oranlarını yükseltmek çözüm değildir. İşsizlik had safhadayken, gençler artık bu ülkede gelecek düşleyemez hale gelmişken buna çözüm bulmak yerine, alınan bu kararla diplomalı işsizlerin sayısı daha da artacaktır. Boş kontenjanların doldurulmasının amacı, özellikle bazı vakıf üniversitelerine daha fazla öğrenci imkanı sağlanmasıdır. Üniversiteye girişte baraj puanının kaldırılması, aynı zamanda bir seçim yatırımı olarak düşündürmektedir. Fakat Z kuşağı dediğimiz gençlik buna kanmayacak, zamanı gelince gereğini yapacaktır” ifadelerini kullandı.
‘KDV, DOĞALGAZ VE ELEKTRİKTE DE YÜZDE 1 OLMALI’
Açıklamasını sürdüren İşeri, “Derinleşen ekonomik kriz karşısında hükümet, gıda ürünlerindeki yüzde 8’lik KDV oranını yüzde 1’e indirdi. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşa destek olmak için 20 Kasım 2021’de yapmış olduğu açıklamasında, ‘Gıda ürünlerinde uygulanan yüzde 8’lik KDV oranı, yüzde 0 olmalı’ demişti. Üç ay önce bu açıklamaya karşı çıkan hükümet, bugün ise KDV indirimi uygulamasına gidiyor. Sadece gıda ürünlerindeki KDV indirimi, vatandaşın sıkıntısını gidermekte yeterli olmayacaktır. Hayatını sürdürmekte zorluklar yaşayan vatandaşlarımız, elektrik ve doğalgaz faturaları ile boğuşmaktadır. Vatandaşı rahatlatmak için elektrik ve doğalgazdaki KDV oranının da yüzde 18’den yüzde 1’e indirilmesi gerekmektedir” dedi. Erdem ŞENGÜL