Ay; Unutmadık, unutmayacağız
19 Ağustos 2014 17:47

Ay; Unutmadık, unutmayacağız

İlçemizin tanınan esnaflarından Osman Ay, 17 Ağustos Marmara Depremi’nde hayatını kaybeden deprem şehitleri için 5 Kur’anı-ı Kerim hatmettiğini belirtti ve deprem gerçeği hakkında açıklamalarda bulundu

İlçemiz esnaflarından özel işletme sahibi Osman Ay, deprem şehitlerini rahmetle andıklarını belirterek bir anma mesajı yayınladı. Osman Ay, yaptığı açıklamada, “17 Ağustos Marmara Depremi’nin üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen acılarımız hala taze. Bu hazin afette hayatını kaybedenler hiçbir zaman unutulmadı, unutulmayacak. Ne var ki bu tür afetler, millet olarak birlik ve beraberliğimizin en derin bir şekilde yaşanmasına, yardımlaşmanın öneminin bir kez daha hissedilmesine vesile olmuştur. Dolayısıyla acılarımız bir nebze hafiflemiştir. Hiç kuşku yok ki Türkiye bir deprem ülkesidir. Geçmişte yaşanan depremlerin günümüzde ve gelecekte de yaşanması kaçınılmaz olacaktır. Burada önemli olan husus, artık depremle yaşamayı öğrenebilmek ve yapı stoklarımızı, evlerimizi, iş yerlerimizi depreme dayanıklı hale getirmektir. Başka bir çaremiz yok. Yaşadığımız yüzyılın bilimsel verileri ışığında sahip olduğumuz bilgi, birikim ve teknolojinin imkânlarını kullanarak bunu yapmak mecburiyetindeyiz” dedi.

‘17 AĞUSTOS BİR MİLAT’

Açıklamalarına devam eden Osman Ay, “17 Ağustos bir milat olup Türkiye’nin bir deprem ülkesi, ilçemizin de bir deprem şehri olduğunu, olası depremlere karşı her an hazırlıklı olmamız gerektiğini hatırlatmak anlamında önemlidir. Bu nedenle her 17 Ağustos’ta mutlaka geçmişin muhasebesini yapmak, geleceğin de sağlam planlarını hazırlamak ve uygulamak mecburiyetinde olduğumuzu kendimize vazife edinmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, 1999 Marmara Depremi’nde hayatını kaybeden bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, yakınlarına bir kez daha başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Tüm kardeşlerimize, deprem felaketlerinden ve diğer doğal afetlerden uzak, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum. Cenab-ı Allah’tan bir daha böyle acıları ne ilçemize, ne de ülkemize yaşatmamasını niyaz ediyorum. Ben de depremde vefat eden kardeşlerimiz için 5 kez Kur’an-ı Kerim hatim ettim. Yüce Rabbim, şimdiden izzeti dergâhında kabul buyursun. Cennet bahçeleri, onların ebedi istirahatgahları olsun” dedi.

‘ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKIYOR’

Osman Ay, konuşmasının şöyle tamamladı: “17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde bu acıyı bizler acı bir şekilde yaşadık. Acılarımız çok büyük. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bugünler yaklaştıkça acılarımız bir kez daha alevleniyor. Allah’ım bu acıları yaşayanlara peygamber sabrı ve dayanma gücü versin. Depremde hayatını kaybeden şehitlerimizin ruhları şad olsun.”

BENZER HABERLER
X