Arslan,‘Önemli bir aya hazırlanıyoruz’
22 Şubat 2022 15:37

Arslan,‘Önemli bir aya hazırlanıyoruz’

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan, Mart ayında ülkemiz ve lçemiz adına önemli günler olduğunu ve dernek olarak bu günlere yönelik hazırlıklar yaptıklarını belirtti. Arslan, “Önemli bir aya hazırlanıyoruz” dedi

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan, Mart ayında ilçemiz ve ülkemiz adına önemli günler olduğunu belirterek dernek olarak bu günler adına hazırlandıklarını ifade etti. Konu hakkında düşüncelerini dile getiren Başkan Arslan, “Ülkemizde hemen her ayda oldukça önemli günler bulunuyor ve bizler de dernek ve sivil toplum örgütleri olarak bu günlerde üzerimize düşen görevleri yapmaya çalışıyoruz. Mart ayında da ilçemiz ve ülkemiz adına oldukça önemli günler bulunuyor. Gaziler olarak bizler de bu günlerin fakındayız ve bu önemli aya hazırlanıyoruz” dedi.

‘ÖNEMLİ BİR GÜNLE BAŞLAYACAĞIZ’

Sözlerini sürdüren Arslan, “Mart ayına ilçemiz için oldukça önemli bir günle başlayacağız. 1 Mart 1958 günü İzmit’ten ilçemize gelen Üsküdar Vapuru, çıkan fırtına nedeniyle körfezin soğuk sularında batmış, o dönemde çoğu genç olmak üzere yüzlerce vatandaşımızı kaybetmiştik. Onların acısını halen ilçe olarak yaşamaktayız. Her yılın 1 Mart’ında da onları şehitliklerinde anıyoruz. Bu sene de anma programında yerimizi almak istiyoruz. Bu vesile ile 1 Mart Üsküdar şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Mekanları cennet olsun” dedi.

‘TÜM ŞEHİTLERİMİZE MİNNETTARIZ’

Başkan Arslan, açıklamasının sonunda “Bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşı’mızın 12 Mart 1921’de meclisimizde kabulünün 101. yılını kutlayacağız. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı’mız, ülkemizin, milletimizin uyanışını ve bağımsızlık isteğini en güzel şekilde anlatmaktadır. Yine 18 Mart tarihinde, Çanakkale şehitlerimizi anacağız. Ülkemizin bağımsızlığını kazanmasında emeği olan her bir vatan evladımıza minnettarız. Bu vesile ile başta ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve vatan uğruna şehit olmuş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi. Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X