Arslan, ‘Acı günü asla unutmayacağız’
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 20. yıldönümü dolayısıyla dün bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Arslan, “Acı günü asla unutmayacağız” dedi
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan, 17 Ağustos 1999 günü merkez üssü ilçemiz olmak üzere birçok ilde hissedilen Marmara Depremi hakkında düşüncelerini dile getirdi. Başkan Arslan, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Her insanın dönüm noktası olarak adlandırdığı bir gün elbette vardır. Bizim de dönüm noktamız, 17 Ağustos Gölcük Depremi oldu. Acı bir tecrübeyi yaşadığımız bu doğal afet neticesinde on binlerce insanımızı kaybettik. Bunun acısını halen yaşıyoruz ve bu günü asla unutmayacağız” dedi.
‘DEPREME DAYANIKLI BİNALAR İNŞA ETMEK GEREKLİ’
Başkan Arslan, açıklamasının devamında, “Bu acı gün sonrasında hayatını kaybeden tüm deprem şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Ülkemiz tarihine baktığımız zaman bu tür depremlerin belli aralıklarla yaşandığını görüyoruz. Kimi depremler az hasarla atlatılırken kimi depremler de Gölcük örneğinde olduğu gibi birçok canımızı yitirmemize sebep oluyor. Bizim bu duruma, depreme karşı alabileceğimiz en iyi önlem, depreme dayanıklı binalar inşa etmek, deprem bilincini topluma daha fazla benimsetebilmektir” dedi.
‘BİLİNÇLENMEK GEREKİYOR’
Sözlerine son veren Başkan Arslan, “Aradan geçen 20 yılın ardından bizim bir vatandaş olarak yapmamız gereken, depreme ve doğal afetlere karşı önlem almak, bu tür doğa olaylarına karşı daha fazla bilinçlenmek ve toplumun genelini, deprem kuşağında bir ülke olmamız gerçeğinden ötürü depreme karşı eğitmektir. Ne kadar çok bilinçlenirsek o kadar güçlü bir şekilde depreme karşı önlem almış oluruz. Bu vesile ile tüm deprem şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyor, mekanlarının cennet olmasını temenni ediyorum” dedi. Erdem ŞENGÜL