Anne cinayetinde sona doğru
Geçtiğimiz yıl meydana gelen olayda, Yahya Kaptan ışıklar mevkiinde aynı arabada seyahat ettiği annesi Serpil Eroğlu’nun boğazını keserek öldüren Onur Özgür’ün yargılanmasında sona doğru gelindi
Geçtiğimiz yıl haziran ayında, İzmit Yahya Kaptan ışıklar mevkiinde gerçekleşen korkunç olayda, Işık Gürel’in kullandığı araçta İfaket Ergün, Serpil Eroğlu ve oğlu Onur Özgür seyir halindeyken, arka tarafta annesiyle birlikte oturan Onur Özgür, bilinmeyen bir nedenle annesinin boğazını keserek ölümüne neden olmuş, ön koltukta oturan annesinin arkadaşı İfaket Ergün’ü de elindeki bıçakla ağır yaralamıştı. Yaşanan olayın ardından Onur Özgür, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde üç ay tedavi görmüş, ardından Kandıra Cezaevi’ne teslim edilmiş, son olarak da Eskişehir Cezaevi’ne yerleştirilmişti. Onur Özgür’ün yargılanılmasına Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.
SEGBİS İLE DURUŞMAYA KATILDI
Duruşmaya tutuklu sanık Onur Özgür’ün avukatı Ozan Caner katıldı. İlk olarak söz alan sanık avukatı Ozan Caner, Onur Özgür’ün serbest bırakılıp, yüksek güvenlikli bir sağlık kuruluşunda tedavisinin yapılmasını talep etti. Eskişehir’de bulunan cezaevinden görüntülü konuşma sistemi olan SEGBİS ile duruşmaya katılan Onur Özgür, bu duruşmada konuşmak istemedi. Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapor itibari ile Onur Özgür’ün olayın gerçekleştirdiği esnada akıl sağlığının bulunmadığı ispatlanmış oldu. Cumhuriyet Savcısı, verdiği mütalaasında, Onur Özgür’ün yüksek güvenlikli bir akıl hastanesine gönderilmesini istedi.