Anıtpark’ta kitap okudular
27 Mart 2018 15:41

Anıtpark’ta kitap okudular

54 Kütüphane Haftası dolayısıyla dün Anıtpark’ta protokol ve öğrencilerin katılımı ile kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Katılımcıların yarım saat boyunca kitap okuduğu programda konuşan Kaymakam Mustafa Altıntaş, günlük ortalama kitap okuma süresinin düşüklüğüne dikkat çekerek herkesi daha fazla kitap okumaya davet etti
54. Kütüphane Haftası dolayısıyla dün Gölcük Anıtpark’ta, protokol ve öğrencilerin katılımı ile kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Burçak Kırca, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, kaymakamlık daire müdürleri, çeşitli okullardan öğrenciler ve öğretmenler katılım gösterdi. Programda ilk olarak yarım saat boyunca protokol ve öğrenciler, Anıtpark’ta kitap okudu. Programda ilk konuşmayı yapan İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Şengül Avcı “Gölcük’te bir kütüphane var. 28 bin kitap, 53 dergisi var. Gelin, görün ve okuyun. Bilim ve okumayla gelişeceğimize inanıyorum. Hepinize bilgi ve kitap dolu günler diliyorum” dedi.
‘KENDİMİZİ YETİŞTİRMEK İÇİN OKUMALIYIZ’
Daha sonra kürsüye gelen Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, “Elimizde telefonla meşgul oluyoruz. Sosyal medyaya bakıyoruz, çok izliyoruz ama okumuyoruz. Özne, esas biziz. Biz dolu olursak kaynak oluruz. Kitapla aramıza duvar koymazsak, okumayla aramıza kalıp çekmezsek o zaman boş olan sayfaların üzerine yazılan yazılar, bizi geliştirir. Bilginin anlaşılması, pratik çözümler için bir araçtır. Anlamadığınız soruyu çözemezsiniz. Bunun için bile her gün okumalıyız. Kendimizi yetiştirmek için okumalıyız. Bugün 100-200 kelime ile konuşuyoruz. Tamam diyoruz, büyükler sessiz duruyor, edebiyatımız kayboluyor. Müthiş bir kültüre, edebiyata, geçmişe sahibiz. Güçlü bir tarihe sahibiz. Bilgi ve kültür ile dolu, tarih ve kelimelerle dolu bir yaşamımız olması gerekiyor. Kütüphane Müdürlüğümüze, katılan öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Okullarımızda yarım saat boyunca kitap okunmuştur. Farkındalık oluşturursak, ilgi ve meraka yönlendirirsek ne mutlu bize. Bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
‘KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞINI BÜNYEMİZE YERLEŞTİRELİM’
Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ise programda yaptığı konuşmada, “Okumayı çok sevmiyoruz, bu bir gerçek. Doğru mu yapıyoruz? Tabii ki yanlış yapıyoruz. Çoğu zaman yanlış olduğunu bile bile birçok hususu uygulamaya devam ediyoruz. Şu an burada okumama yanlışlığına nokta koyalım. Yarım saat sessiz bir ortamda kitaplarımızı okuduk. Kitap okuma alışkanlığını lütfen bünyemize yerleştirelim, yaşamımızın bir parçası haline getirelim. Özellikle genç evlatlarımız her yaş grubunda cep telefonları kullanıyor. Sanal alemde kitap indiriyor, okuyoruz. Kitaba dokunmak lazım. Daha etkili ve anlamlı oluyor. Hem Kütüphanecilik Haftası’nı gönülden kutluyorum hem de katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
‘GÜNLÜK OLARAK BİR DAKİKAYI KİTABA AYIRIYORUZ’
Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş konuşmasında, “Okuma yazma konusunda sıkıntılarımız var. İstatistikler, oldukça düşük rakamları gösteriyor. Günlük olarak bir dakikayı kitaba ayırıyoruz. Günlük bir dakika kitap okuyoruz, bunu arttırmamız lazım. Tarihe baktığımız zaman Nizamiye Medreseleri diye bir kurumdan bahsediliyor. Bu, batıda üniversite yokken bizim atalarımızın kurduğu bir eğitim müessesesidir. Bu kurum, Selçuklu’yu dünyanın önemli ülkelerinden biri haline getiriyor. O zamanda eğitim bütçesi, savunma bütçesinden fazla oluyor. Bu durumda, Nizam-ül Mülk’e karşı Melikşah’ı dolduruyorlar. Eğitime fazla harcama yapıyor diye söylüyorlar. Melikşah, Nizam-ül Mülk’ü çağırıyor ve soruyor. ‘Ordularınız, gördüğünüz ufukları fethedebilir. Ama eğitim orduları, gelecek yılları fethedecektir’ diyor Nizam-ül Mülk. ‘Bunun için eğitime ayırdığımız her türlü gider, geleceğimiz içindir ve gereklidir’ diyor ve Melikşah’ı ikna ediyor. Selçuklular, böylelikle gelişimlerini sürdürüyor ve sayılı imparatorluklardan birisi oluyorlar. Şimdi ise bir dakika kitap okuma ortalamamız var. Okuma konusuna önem vermeliyiz. Telefon ve bilgisayarları iyi kullanmalıyız fakat kendimizi tehlikeli konulardan korumalıyız. Eğitim zamanında internet kafelere gidilmemeli. Kötü alışkanlıklardan uzak duracağız. Ben bu etkinliği düzenleyen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah daha fazla okuma süresini görürüz. Herkesi bir dakika değil de 100 dakika okumaya vakit ayırmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.  Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X