Amatör balıkçıların sayısı artıyor
28 Haziran 2015 15:37

Amatör balıkçıların sayısı artıyor

Gölcük’ün sahil bölgeleri olan Kavaklı, İhsaniye Denizevler, Değirmendere, Halıdere ve Ulaşlı sahilleri amatör balıkçıların yoğun ilgi gösterdiği yerlerin başında geliyor

Gölcük’ün sahil bölgeleri olan Kavaklı, İhsaniye Denizevler, Değirmendere, Halıdere ve Ulaşlı sahilleri özellikle istavrit balığının fazla olması nedeniyle amatör balıkçıların yoğun ilgi göstermeleri sonucunda her gün hareketlilik yaşıyor.

 AMATÖR BALIKÇILARIN BALIK SEVDASI BİTMİYOR

Balık bolluğunun yaşanması nedeniyle ilçede amatör balıkçıların sayısı giderek artarken hafta sonları ve özellikle de akşam üzerleri ve iftar sonrasında sahil kenarlarında balık tutabilmek için adeta tatlı rekabetler yaşandığı görülüyor. Denize sabahın erken saatlerinde kayık ile açılan amatör balıkçılar ise kıyıdan kamış ile balık tutanlardan daha şanslılar. Denizin daha derin olan bölgelerinde balıkların daha fazla olması nedeni ile kayık ile balık tutanlar güneşin yakıcı sıcağına da aldırmadan uzun süre denizde kalarak sabırla balık tutmaya çalışıyorlar. Kimileri tuttukları balıkları satarken kimileri de balıkları evlerine götürerek ailesi ile birlikte iftarda afiyetle yiyorlar. Balık tutmak için gerekli olan malzemeleri satan esnaflar da denizde balığın çok olması ve bu nedenle amatör balıkçıların çoğalması nedeni ile satışların güzel olduğuna belirtiyorlar. Misine, iğne, kurşun, yem, kamış, çapari gibi birçok balık malzemesi alan amatör balıkçılar esnaflarında yüzünü güldürüyorlar.

BENZER HABERLER
X