
‘Amacımız maneviyatı yaşatmak’
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan, derneklerinin kuruluş amacı ve yaptıkları faaliyetler hakkında açıklamalarda bulundu. Arslan, “Amacımız maneviyatı yaşatmak” dedi
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan, Gaziler Derneği’nin kuruluşu hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Arslan, yapmış olduğu açıklamada “Derneğimizin kuruluşunun tek amacı var, önemli olan gaziliğin, şehitliğin, şehit ailesinin yaşatılması. Yani manevi değerlerin ön plana çıkarılarak alttan gelen nesillere anlatılması. Bazen biz okullara gideriz, bazen onlar buraya gelir; biz onlara şehitliği, gaziliği anlatırız. Amacımız maneviyatı yaşatmaktır. Biz gaziler aynı zamanda şehitlerin temsilcisiyiz” dedi.
‘ÇOK EMEK VERDİK, ÇOK ÇABA SARF ETTİK’
Arslan, “Derneğimiz 1983 senesinde kurulmuş. Ama o zamanlar biz Kıbrıs Gazileri yoktuk, Kore’de savaşanlar adına KorSavaş olarak kurulmuş. Paşalar uzun yıllar genel başkanlığını yapmış, daha sonra 1974 senesinde biz Kıbrıs Barış Harekatı’na katıldığımız zaman savaştan 10 yıl kadar sonra 1984 senesinde bize gazilik unvanı verildi. O zaman Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan 37 bin 567 kişi katıldı. Tabii bu rakamlar şimdi 20-24’lü seviyelere geldi. Aradan 51 sene geçti. Ben de 1984 senesinde Kocaeli’ndeki derneğe ilk üye olanlardan birisiyim. Uzun yıllardır bu işin içindeydik. Çok emek verdik, çok çaba sarf ettik. Sonunda başarıya ulaştık. En azından halka şehitliği, gaziliği, maneviyatı öğrettik” ifadelerini kullandı.
‘ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ’
Başkan Arslan, “Atatürk’e hem Gazilik hem Mareşallik unvanı aşağı yukarı 100 küsür sene önce verilmiş. Biz de onun izinden yürümeye, onun yaptıklarını söylemeye devam edeceğiz ve de devam ediyoruz. Biz her törene katılırız. 18 Mart’ta bizim törenlerimiz başlar, 10 Kasım’da Atatürk’ün ölüm yıldönümü ile sene içindeki programlarımız biter. Her törende biz de varız. Ben kendi adıma da gazilerim adına da şunu söyleyebilirim: iyi ki gazi olmuşuz, iyi ki bu memleket için savaşmışız, memlekete toprak kazandırmışız. Bizim yaşımız ortalama 72 ama şu anda bile Allah göstermesin bir savaş çıksa hiç düşünmeden gideriz, üzerimize düşeni yaparız. Ölürsek şehit oluruz, zaten gaziyiz dönersek gazi olarak döneriz” diye konuştu.
‘AMACIMIZ ÜYELERİMİZE HER KONUDA DESTEK OLMAK’
Arslan, son olarak “Bizim üyelere yönelik var oluşumuzun amacı üyelerimize her konuda destek olmak. Bir üyemiz hastadır, mağdurdur. Hastaneden randevu alamaz, ulaşım sıkıntısı yaşar, hastaneye gidemez biz bunları hep çözeriz. Dernek yetkilisi olarak ulaşabileceğimiz kişilere ulaşmaya çalışırız. Üyelerimize de bu şekilde hizmet veriyoruz” diyerek konuşmalarını sonlandırdı. Meltem ALKAN