‘Altın uzun vadeli bir yatırımdır’
Gölcük Kuyumcular Derneği Başkanı Naim Gürel, altın piyasası hakkında açıklamalarda bulundu. Gürel, “Altın yılbaşına doğru ciddi artış gösterebilir” dedi
Gölcük Kuyumcular Derneği Başkanı Naim Gürel, altın piyasasını değerlendirdi. Başkan Gürel, yaptığı açıklamada “Geçmiş röportajlarımda söylediğim gibi ons ve doların hareketliliği altını da hareketlendiriyor. Son dönemde ons 2 bin 425’lerin üzerine çıktığı için altın yükseliş gösteriyor. O zamanda söylemiştim; yılbaşına doğru altın ciddi bir artış gösterebilir. Onun için yatırımcıların daha dikkatli olmalarını önermiştim. Yine aynı şeyleri söylüyorum. Küçük yatırımcılar döviz ve faizden daha altına yönelmelerini tavsiye ediyorum” dedi.
‘GETİRİSİNİ YILSONUNA DOĞRU GÖRECEKLER’
Gürel, açıklamalarının devamında, “Yatırımcılar zaten bunun getirisini yılsonuna doğru görecekler. Geçmiş yıllarda sürekli yaptığım hesaplarda altını geçen hiçbir emtia olmadı. Yani ne faiz, ne döviz, ne başka bir şey fiziki altının kazancına hiç biri yaklaşamadı. Hareketli bir dönemden geçiyoruz. Bu dolarda da, onsta da gösteriyor. Küçük yatırımcıların kesinlikle altında kalmalarını, altından vazgeçmemelerini tavsiye ediyorum. Bunun da getirisini yılbaşına kadar görürler” şeklinde konuştu.
‘UZUN VADEDE TÜM YATIRIMCILARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMÜŞTÜR’
Başkan Gürel, açıklamasının sonunda, “Zaten altın uzun vadeli bir yatırımdır. Bugün al yarın kazan böyle bir yatırım aracı değildir. Altın uzun vadede tüm yatırımcıların yüzünü güldürmüştür. Bunun için yatırımcıların biraz sabretmelerini öneriyorum” diyerek açıklamalarını tamamladı. Altında son fiyatlar şu şekilde oldu: Gram altın (24 ayar) alış fiyatı 2 bin 615 lira, satış fiyatı 2 bin 685 lira; çeyrek altın alış fiyatı 4 bin 170 lira, satış fiyatı 4 bin 375 lira; yarım altın alış fiyatı 8 bin 370 lira, satış fiyatı 8 bin 670 lira; tam altın alış fiyatı 17 bin 345 lira, satış fiyatı 17 bin 710. Arif ÖZTOK