Aklınla bin yaşa’da final heyecanı
16 Haziran 2022 11:59

Aklınla bin yaşa’da final heyecanı

Büyükşehir Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Aklınla 1000 Yaşa’ Zeka Oyunları Yarışması’nın final heyecanı yaşandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik Eğitimi Şube Müdürlüğü’nün İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte, Türkiye Zeka Vakfı’nın katkılarıyla her yıl 4. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediği ‘Aklına Bin Yaşa’ Zeka Oyunları Yarışması’nın finali yapıldı.
FİNAL SINAVI YERLERİ
Aklınla 1000 Yaşa Zeka Oyunları Yarışması’nın finali Kocaeli genelinde belirlenen 3 okulda gerçekleştirildi. Gebze bölgesi için Gebze 50. Yıl Chrysler Ortaokulu, İzmit bölgesi için Türkan Dereli İlkokulu ve Gölcük bölgesi için de Gölcük Barbaros İlkokulu sınav merkezi olarak belirlendi. Aileleriyle gelen öğrencilerin sınava ilgisi büyüktü. Yaklaşık bin 300 öğrencinin katıldığı sınav süresince okul bahçesinde bekleyen velilerin heyecanı gözlerden kaçmadı.
ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE ÇEŞİTLİ HEDİYELER
Yarışma sorularının değerlendirilmesi Türkiye Zeka Vakfı tarafından, Türkiye Zeka Oyunları Yarışması standartlarına göre yapılacak. Başarı sağlayan öğrencilere 23 Haziran Perşembe günü planlanan ödül töreninde çeşitli hediyeler verilecek. Buna göre birinciye dizüstü bilgisayar, ikinciye notebook, üçüncüye tablet ve mansiyon (4. ve 10. arası) ödülleri olarak da öğrencilere akıllı saat verilecek. Aklınla Bin Yaşa Zeka Oyunları Yarışması’nda, süreç içinde öğrencileri hazırlayan ve başarı elde eden öğrencilerin öğretmenlerine de akıllı saat hediye edilecek.

BENZER HABERLER
X