İl Jandarma Komutanlığı’nda acı veda
Kocaeli’de yaşamını yitiren Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş İbrahim Ay için tören yapıldı
$ Dolar 48,8376 %0,05
€ Euro 55,6967 %0,19
£ Sterlin 64,8043 %0,26
Altın $4.290,22 %0,08
Gümüş 100,79 %-0,34
AK Parti Milletvekili Yılmaz sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Hakim takdiri vicdanları yaralıyor, adaleti zedeliyor!
HSYK'ya çağrı:
Kocaeli Adliyesi’nde görevli bazı hakimlerin aldığı kararlar artık toplumda infial uyandırmaya başladı:
1) Yüklü miktarda eroinle yakalanan şahıs, cezası yıllara tekabül eden bu suçu sabit iken hakim takdiri ile serbest bırakıldı.
2) 16 yaşında bir kızcağızı 4 gün süreyle alıkoyan ve tecavüz eden zanlılar, kızın teşhis etmesine rağmen hakim takdiri (!) ile serbest bırakıldılar ve rahatça Kocaeli'nde dolaşıyorlar. Alınan bilgiye göre başka bir kızcağızı alıkoymuşlar!!!
3) Son olarak dün, sayın Fatma Kaplan Hürriyet'e geçmiş olsun ziyaretimde öğrendiğim gelişme. Akla ziyan bir hakim takdiri; eşini 8 yerinden bıçaklayan şahıs, yaralı daha yoğun bakımda iken serbest bırakılıyor.
Yaşanan bu gelişmelerin akılla, mantıkla, vicdanla, adaletle izahı yok.
Kocaeli'nin vicdanı HSYK'nın bu keyfiliğe karşı harekete geçmesini bekliyor.