Aile eğitimleri devam ediyor
Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Gölcük Belediyesi, “Bilinçli aile, umutlu gelecek” projesi kapsamında, Gölcük İhsaniye Sosyal Kültür Merkezi’nde, bilinçli aile eğitimi toplantısı düzenledi
Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Gölcük Belediyesi, “Bilinçli aile, umutlu gelecek” projesi kapsamında, Gölcük İhsaniye Sosyal Kültür Merkezi’nde, bilinçli aile eğitimi toplantısı düzenledi. Toplantıya, 75 bayan katılırken, eğitimci olarak da Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ümran Ceyhan ve Rehber Öğretmen Gülen Birer katıldı.
‘BİLİNÇLİ MEDYA KULLANIMINA ALIŞAMADIK’
Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ümran Ceyhan, yaptığı açıklamada; “Burada ki programımızın amacı, bilinçli alışveriş ve bilinçli medya kullanımdır. Bizler alış veriş yaparken aldığımızın ürünün ne olduğunu, neye faydalı olduğunu bilmeliyiz. Alışverişlerin ihtiyaç kadar gerçekleşmesi önemlidir. Bu güne kadar yapılan bu tür çalışmalarımız yerini buluyor. İnsanlarının alışveriş bilincini oluşturduktan sonra tüketimde tasarruf etmiş olunuyor. Diğer bir konumuz ise bilinçli medya kullanımıdır. Biz, toplum olarak, bilinçli bir şekilde medya kullanımına alışamadık. Biz kendimizi televizyon veya internete fazla kaptırıyoruz. Bundan dolayı aile içindeki ilişkilerimiz gün geçtikçe uzaklaşmaya başlıyor. Bu çok yanlış bir davranış. Sürekli televizyon veya internet, bağımlılık yapar ve bu da bizim için büyük sıkıntılara yol açar. İnternet ve televizyona, gün içerisinde, belirli saatlerde zaman ayırmalıyız” dedi.
‘YÜZ YÜZE İLETİŞİM NEREDEYSE YAPILMIYOR’
Aile içinde ki iletişim konusunda bilgilendirme yapan Rehber Öğretmen Gülen Birer, yapmış olduğu açıklamada; “Aile içinde yüz yüze iletişim neredeyse yapılmıyor. Çünkü insanların yüzde 90’ı sanal medya üzerinden iletişim kuruyor. Bu da bizim toplumumuzu çok etkiliyor. Bizler aile içerisinde yüz yüze iletişim kurmak için yol arayışlarını arıyoruz. 1 saatte olsa televizyon ve internetten uzak kalmalıyız. Birbirimizle sesli iletişim sağladığımızda birçok sorun daha sağlıklı bir şekilde çözülecektir” dedi. n Fahri HANER