Ağaçlar kitap açacak
14 Mayıs 2015 11:31

Ağaçlar kitap açacak

7.Kocaeli Kitap Fuarı etkinliği kapsamında düzenlenecek “Ağaçlar Kitap Açıyor” etkinliği bu yıl 12 ilçede birden yapılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 7.'sini düzenleyeceği Kocaeli Kitap Fuarı, 16-24 Mayıs tarihleri arasında Uluslararası Fuar Merkez'inde kitapseverlere buluşacak. Fuar öncesinde ise yarın saat 08.00’de Kocaeli genelinde ağaçlar kitap açacak. Önceki yıllarda İzmit Yürüyüş Yolu’ndaki asırlık çınar ağaçlarına kitapların asılmasıyla yapılan etkinlik, bu yıl 12 ilçede birden aynı anda gerçekleşecek.

KİTAPLARA BAHAR GELECEK

7.Kocaeli Kitap Fuarı öncesinde Kocaeli genelinde kitaplara bahar geliyor. Her yıl fuar kapsamında İzmit merkezdeki Yürüyüş Yolu’nda bulunan asırlık çınar ağaçları kitap açıyordu. Bu kez diğer yıllardan farklı olarak tüm ilçelerde merkezi noktalardaki ağaçlara yarın kitap asma etkinliği gerçekleştirilecek.

 İLÇELERDEKİ ETKİNLİK ALANLARI

İlçelerde “Ağaçlar Kitap Açtı” etkinliğinin yapılacağı alanlar da belirlenmeye başladı. Buna göre Gebze ilçesinde Kent Meydanı’nda, Çayırova ilçesinde Akse Mahallesi Çağdaşkent Konutları ve Cumhuriyet Mahallesi TOKİ Konutları’nda, Karamürsel ilçesinde İlhan Çınar Alanı’nda, Derince ilçesinde belediye binasının yanındaki Denizciler Caddesi’nde, Dilovası ilçesinde belediyenin yanındaki Özgürlük Parkı’nda, Gölcük ilçesinde çarşı içindeki Amiral Sağlam ve 19 Mayıs caddelerinde, Kartepe ilçesinde Arslanbey Ataşehir Mahallesi’nde, Körfez ilçede Tütünçiftlik sahilinde, Darıca ilçesinde İstasyon Caddesi’ndeki kent meydanında ağaçlara kitaplar asılacak. Diğer ilçelerde de merkezi alanlarda etkinlik yapılacak.

 DOĞU MARMARA’NIN KİTAP FUARI

Öte yandan bu yıl Kocaeli Üniversitesi (KOÜ)’nde de kitaplara bahar gelecek. KOÜ Umuttepe Yerleşkesi’nde de ağaçlara kitaplar asılacak. KOÜ ÖğrenciKonseyi’nin verdiği destekle ağaçlara asılacak olan kitaplar, üniversite öğrencileri tarafından toplanacak. Kocaeli Kitap Fuarı, bu yıl 16-24 Mayıs tarihleri arasında 7. kez kapılarını kitapseverlere açacak. Geçen yıl 482 bin ziyaretçi sayısıyla zirveye yerleşen Kocaeli Kitap Fuarı, bu yıl 350 yayınevi, 42 sahaf, 67 STK ve 450 etkinlikle 30 bin metrekarelik alanda sadece Kocaeli’den değil MARKA işbirliğiyle Doğu Marmara’nın diğer ilçelerinden gelen misafirlerini de ağırlayacak.

 YÜZLERCE SEÇKİN YAZAR FUARDA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımlarıyla 16 Mayıs Cumartesi günü saat 11.00’de Uluslararası Fuar Merkezi’nde 7. Kitap Fuarı açılacak. Bu yıl Kitap Fuarı’nın onur konuğu “Otel Gören Defterler, Yazmak Bir Mucize, Bir Yazarın Notları ve Edebiyat Kulesi” kitaplarının yazarı fikir adamı Nuri Pakdil olacak. Fuarda Nuri Pakdil, Sadık Yalsızuçanlar, Ayşe Kulin, Rasim Özdenören, Ahmet Taşgetiren, Ahmet Şimşirgil, Mustafa Armağan, Uğur Koşar, Hilmi Yavuz, Nihat Ergün, Hanefi Avcı, Hayati İnanç, Canan Karatay, Bejan Matur, Engin Noyan, Sevda Türküsev, Sunay Akın, Talha Uğurluel, Senai Demirci, Yusuf  Kaplan, Yavuz Bahadıroğlu, Mehmet Ali Bulut, Balçiçek İlter, Bülent Akyürek, Ceyhun Yılmaz, Erdal Demirkıran, İbrahim Tenekeci, Kahraman Tazeoğlu,  Zahide Yetiş, Ahmet Ümit, Abdurrahman Dilipak, Doğan Cüceloğlu, İsmail Kılıçarslan, Kadir Mısıroğlu, Sibel Eraslan gibi yüzlerce seçkin yazar okurlarıyla buluşacak.Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Üniversitesi ve Sivil Toplum Kuruluşlarının katkılarıyla gerçekleşen 7. Kocaeli Kitap Fuarı, 16-24 Mayıs tarihleri arasında her gün 10.30 ile 21.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

 

BENZER HABERLER
X