AFAD’dan Gölcük ortaokullarında eğitim
18 Aralık 2018 12:39

AFAD’dan Gölcük ortaokullarında eğitim

AFAD İl Müdürlüğü, ortaokullara yönelik afet eğitimlerini bu yıl Gölcük’ten başlattı. 20 Kasım’dan itibaren 15 gün içinde ilçemizdeki 12 ortaokulda Bin 902 öğrenciye afet eğitimi verildi

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, geçen yıl İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokolle hayata geçirdiği ortaokullara yönelik afet eğitimlerini bu yıl ilçemizden başlattı. AFAD personelleri, Gölcük’teki ortaokullarda afet bilinci eğitimi vererek tahliye tatbikatı yaptırdı.Proje kapsamında, Halıdere Ortaokulu’nda 445, Ulaşlı Nuri Bermek Ortaokulu’nda 142, Değirmendere Atatürk Ortaokulu’nda 235, Uğur Mumcu Ortaokulu’nda 200, Mehmet Akif Ortaokulu’nda 96, Gölcük İmam Hatip Ortaokulu’nda 293, Cahit Külebi Ortaokulu’nda 86, Saraylı Ortaokulu’nda 115, Şehit İzzet Özder İmam Hatip Ortaokulu’nda 80, Ömer Seyfettin Ortaokulu’nda 73, İhsaniye Oyak Ortaokulu’nda 103 ve Fidanlık Ortaokulu’nda 34 öğrenciye afet farkındalığı kazandırıldı.

GÖLCÜK’TE YARIYILA KADAR BİTİRİLECEK

Eğitim projesiyle ilgili bilgi veren AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, ‘Afete Hazır Türkiye’ projesinin uygulanması sorumluluğu ile eşgüdüm halinde sürdürülen proje kapsamında 2017 yılında İzmit ve Karamürsel’de ortaokullarda eğitimler verildiğini, bu yıl da Gölcük, Kartepe ve Başiskele ilçe ortaokullarındaki eğitimlerin tamamlanacağını söyledi. İlimizdeki 320 ortaokulun tümünün proje kapsamında 4 yılda tamamlanacağını vurgulayan Tekoğul, çök-kapan-tutun ve tahliye tatbikatlarıyla desteklenen teorik afet eğitimlerinin yarıyıl tatiline kadar Gölcük’te bitirileceğini sözlerine ekledi.

BENZER HABERLER
X