61 çocuk erkekliğe adım attı
28 Ağustos 2016 12:47

61 çocuk erkekliğe adım attı

Gölcük Belediyesi Geleneksel Sünnet Şöleni yapılan bir dizi etkinliklerle tamamlanırken, bu yılki şölen ile 61 çocuk sünnet olup erkekliğe adım atmış oldu

‘Geleneksel Sünnet Şöleni’  programına Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Kahraman ve Gölcük İlçe Müftülüğü hocaları katılım gösterdi. Sünnet Şöleni programı ilk olarak Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’in belediye binası önünde çocuklarla fotoğraf çekimi ile başladı. Ardından sünnet çocukları mehteran takımı eşliğinde Anıtpark’a kadar yürüyüş yaptı. Orada da bir gösteri yapan mehteran takımı çocuklara çok özel ve eğlence dolu anlar yaşattı. Ardından program Gölcük Belediyesi Kongre Sarayı’nda düzenlenen mevlid programı ile devam etti. Program da Kur’an-ı Kerim ve ilahi dinletileri yapılırken, ardından dualar edildi.

 ‘ÜLKELERİNE HAYIRLI HİZMETLER YAPARLAR’

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Davetimize icabet edip buraya kadar geldiğiniz için, her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hocalarımızın o güzel Kur’an-ı Kerim okumalarından ve dualarından sonra söyleyecek fazla söz yok. Geleneksel hale getirdiğimiz bu sünnet merasiminin çocuklarımız ve ailelerimiz açısından hayırlı olmasını yüce rabbimden niyaz ediyorum. İnşallah çocuklarımız gelecekte ailesine, ülkesine, milletine, dinine bağlı, saygılı, hayırlı birer evlat olarak yetişirler ve gelecekte bizlere, ülkelerine hayırlı hizmetler yaparlar” dedi. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, program sonunda çocuklara oyuncak araba hediye etti.

 SÜNNET ÇOCUKLARI ERKEKLİĞE İLK ADIMINI ATTI

Gölcük Belediyesi Geleneksel Sünnet Şöleni yapılan bir dizi etkinliklerle tamamlanırken , bu yılki Şölen ile 61 çocuk sünnet olup erkekliğe adım atmış oldu. İlçe genelindeki mahalle muhtarlıklarının ihtiyaç sahibi olan ailelerin çocukları arasından belirlenen isimler sonucunda toplam 61 çocuk sünnet olarak mutlu sona ulaştı. Aileler Gölcük Belediyesi’nin bu anlamlı organizasyonu için Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'e teşekkür ettiler. Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş geçen yıllarda olduğu gibi sünnet programında sünnet olacak çocukları yalnız bırakmayarak onlara moral verdi, ayrıca Başkan Ellibeş, sünnet çocuklarına cesaret belgesi takdim etti. Ailelerine “Allah nasip ederse düğünlerini de görürüz” temennisinde bulunurken şunları da dile getirdi; Gölcük Belediyesi olarak her sene geleneksel sünnet şölenimizin son aşaması olan sünnet kesim merasimini bu senede gerçekleştirdik. Bu anlamda bizlere yardımcı olan Aile Tıp Merkezimize ve doktorlarımıza gönülden teşekkür ediyoruz” dedi. Başkan Ellibeş'in bu ziyaretinde aileler çok mutlu olurken, çocuklarda ayrıca teşekkür ettiler. 61 çocuk başarılı operasyonla sünnet olup erkekliğe adım atmış oldular.

BENZER HABERLER
X