3 kulvarlı proje görüşüldü
Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü değerler eğitimi projesi kapsamında dün, Gölcük A.K.V Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, 3 kulvarlı proje görüşüldü
Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu değerler eğitimi projesi ara vermeden devam ediyor. Projenin ilk döneminin tamamlanmasının ardından 2. dönem projesi genişleyerek devam ediyor. Değerler eğitiminde ilk proje ‘Vatan Sevgisi ve Fedakarlık’, ilçemizde yaklaşık 60 okulda uygulanarak, 400 farklı etkinlik yapıldı. 2. dönemde değerler eğitimi projesi bünyesinde ‘Birlikte Yaşamak Kültürü ve Kardeşlik’ projesi çalışmaları genişleyerek, Gölcük Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ve Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklaşa ilk çalışmalarında 2 konferans vererek başladılar. Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gölcük İlçe Müftülüğü tarafından ortaklaşa değerler eğitimi projesi bünyesinde 3 kulvarlı olan 1. Ayak İzi projesi anaokullarında uygulanacak. 2. tercih etmen gerektiğinde önce namaz projesi İlk ve ortaokullarda uygulanacak. 3. Gönül Kazanma Projesi liselerde uygulanacak.
PROJE TOPLANTISI DÜZENLENDİ
Projenin görüşülmesi için Gölcük Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Gölcük A.K.V Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde toplantı düzenlendi. Toplantıya; Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Müftüsü Mehmet Yazıcı, ilçemizdeki camilere yakın olan okul müdürleri ve din görevlileri katıldı. Toplantının başlangıcında Gölcük İlçe Milli Eğitim büro Görevlisi Metin Mercan, değerler eğitimi projesi hakkında kısa bir slayt gösterisinde bilgi verdikten sonra, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, projeyle ilgili açıklamalarda bulundu.
‘CAMİ ATMOSFERİNİ TENEFFÜS ETMİŞ OLACAKLAR’
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, yapmış olduğu açıklamada; “3 kulvardan oluşan projemizin birinci aşaması Ayak İzleri projesidir. Bu projemize anaokullarından başlayacağız. Çünkü anaokuluna giden öğrencilerimiz sadece anne ve babalarını örnek alıyorlar. Bunlar için velilerimize konferans verilecektir. Burada var olan güzel değerlerimizin zihinlerde tutmaktır. Yani bir şeyler ters gidiyor. Bu ters gidenleri önlemektir. Projemizin ikinci kulvarı ise tercih etmen gerektiğinde önce Namaz olmalıdır. Öğrencilerimiz din kültürü ahlak bilgisi derslerinde namaz konusunu senede bir kez de olsa okula en yakın bir camide işleyecektir. Böylelikle hem derste öğrenmiş oldukları teorik bilgileri pratiğe aktarmış hem de dini bir mekan olan cami atmosferini teneffüs etmiş olacaklar. Onları güler yüzle karşılayacak olan din görevlisinin de minik yüreklere bırakacağı izler hayatı boyunca unutmayacakları tatlı hatıralar olarak kalacaktır” dedi.
‘AMACIMIZ GÖNÜLLERE GİRMEK’
Gülsuyu, devamında; “Projemizin 3. kulvarı ise kendi kararını verme çağına gelen lise öğrencilerimize yönelik olan proje kapsamında belirlenen öğrenci guruplarımıza seminer çalışmalarımızla milli, manevi ve dini değerlerimizi aktarabilmek amaçlanmaktadır. Seminer her defasında değişen gruplar değil bir gruba birçok kez verilen seminerler şeklinde olacaktır. Böylelikle eğitimci ve öğrencilerimiz arasında bir yakınlaşma ve ünsiyet oluşturulacaktır. Amacımız iyi bir gönülle girmektir. Böylelikle gençlerimizin gönlünü kazanıp milli, manevi ve dini değerlerimizle yoğunlaşmış bir gençlik oluşturulacaktır” dedi
‘EĞİTİMLE AİLEDEN ALINAN DEĞERLER UYUŞMUYOR’
Gölcük Müftüsü Mehmet Yazıcı, yapmış olduğu açıklamada; “Toplumumuzda en büyük sıkıntımız, geçmişimizin güzel değerleri aktaramamaktır. Bu tabi büyük ihtimalle 21. yüzyılın zorunlu hale geldi. Çekirdek aile tipini dededen toruna o güzel hasretleri aktarmamamızın sıkıntısını aktaramamaktır. Her doğan çocuk İslam fıkrası olarak doğan anne ve babası ya Müslüman yapan ya Yahudi ya da Hıristiyan yapar. Bunun dışında eğitimle başlıyor. Eğitimle aileden alınan değerler uyuşmuyor. Toplum öyle bir noktaya geldi ki evde aile ile eğitim arasında farklılık oluştu. Yani çocuklar ikiyüzlü bir anlayışın arasında kaldı. İşte bu değerler eğitimi çocuklarımız için çok önemli bir projedir. Bu projeye katkı sağlayan her kese teşekkür ederim” dedi. n Fahri HANER