‘3 Aralık’ta farkındalık oluşturacağız’
Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yapacakları program hakkında açıklamalarda bulundu. Bat, “3 Aralık’ta farkındalık oluşturacağız” dedi
Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, dernekleri kapsamında yaptıkları yardım kampanyası ve 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yapacakları programla ilgili olarak dün açıklamalarda bulundu. Başkan Bat, konu hakkında yaptığı açıklamada “Geçtiğimiz günlerde bir yardım kampanyası başlatmış ve engelli bir kardeşimizin ameliyatı için gereken miktarı toplamak adına görüşmelerimizi yapmıştık. Kampanyamız devam ediyor. Kardeşimizin ameliyat olması için gereken süre artık yaklaşıyor. Bizim de bu ücreti bulup vermemiz gerekmekte. Yardımsever vatandaşlarımızdan bu konuda destek bekliyoruz. Bilgi için şahsımla irtibata geçebilirler” dedi.
‘ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRDİK’
Bat, açıklamasına devam ederek “Engelliler adına bir farkındalık oluşturmak adına her yıl çeşitli etkinlikler yaptığımız 3 Aralık Dünya Engelliler Günü yaklaştı. Bizler de geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu sene de 3 Aralık Pazar günü ilçemizde, Anıtpark’ta bir program gerçekleştireceğiz. Bununla ilgili olarak gerekli hazırlıklarımızı yapmaya başladık. Bu hazırlıklar tamamlandıktan sonra Pazar günü bir araya geleceğiz. Bu günümüz dolayısıyla birtakım ziyaretler gerçekleştirdik. İlçemiz protokolüne çeşitli ziyaretlerde bulunduk ve programımız hakkında bazı bilgiler verdik” dedi.
‘FIRSAT OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ’
Başkan Bat, açıklamasının sonunda “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Atatürk Anıtı önüne çelenk sunumu yaptıktan sonra yine Anıtpark’ta bir programımız olacak. Ardından Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde protokolü ağırlayacağız. Engellilerin karşılaştığı sorunları anlamak adına 3 Aralık gününün bir fırsat olduğunu düşünüyoruz çünkü bu gün dolayısıyla insanlar, engellilerin yaşadığı hayata biraz daha farklı açıdan bakabiliyor. Bizler de ne kadar farkındalık oluşturabilirsek karşılaşılan sorunlara da o kadar dikkat edilmesine olanak sağlayacağız” dedi. Erdem ŞENGÜL