24 öğrenci Avrupa’ya gidiyor
24 öğrenci Avrupa’ya gidiyor
Gölcük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nevzat Zorlu, okulları bünyesinde hazırladıkları bir projenin kabul edildiğini, 24 öğrencinin yurtdışında eğitim göreceğini dile getirdi. Proje kapsamında 12 öğrenci İngiltere, 12 öğrenci de İspanya’ya gidecek
Gölcük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nevzat Zorlu, okul öğretmenleri ile birlikte yaptığı açıklamada, 2017 teklif çağrısı döneminde hazırlayıp başvurusunu yaptıkları bir projenin kabul edildiğini, bu proje ile 24 öğrencinin İspanya ve İngiltere’de eğitim göreceğini dile getirdi. Konu ile ilgili olarak öğretmenlerle birlikte açıklama yapan Müdür Zorlu, “Okulumuzun, 2017 teklif çağrısı döneminde Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında hazırlayıp başvurusunu yaptığı ‘Mobil Uygulamaların Otomasyon Sistemlerine Entegrasyonu/ Integration of Mobile Applications into Automation Systems (IMAAS)’ isimli projemiz, kabul edilmiş olup hibe almaya hak kazanmıştır” dedi.
‘ÇOCUKLAR BU PROJE İLE DENEYİM KAZANACAK’
Açıklamasına devam eden Müdür Zorlu, “Proje kapsamında 12 öğrencimiz İngiltere’de, 12 öğrencimiz de İspanya’da eğitim alacaktır. Yeni mezun olmuş veya olacak başarılı gençlerimize, hem dünya çapında hem de Türkiye’de bilişim sektöründe yaygın olarak kullanılmaya başlanan mobil programlama ve otomasyon sistemlerine entegrasyonu konusunda Avrupa’nın geldiği noktayı göstermek, iş dünyasının gereksinimlerini de göz önüne alarak konuyla ilgili eğitim almalarını sağlamak, Avrupa’daki uygulamalarını yerinde görerek uygulamalı eğitimlerle deneyim kazandırmak, bu proje ile amaçlamaktadır. Gelişen teknoloji ile birlikte sistemlerin yer ve zamandan bağımsız kontrol gereksinimi hızla artmakta, bu durum her geçen gün daha fazla mobil yazılım geliştirilmesi ihtiyacını doğurmakta ve sektördeki eleman açığı da giderek büyümektedir. Bu açığı kapatabilmek için bu alanda çalışmak isteyen yeni mezun gençlerimizin mesleki becerilerinin güçlendirilmesi, alanında hakim bilgiye sahip ve tercih edilen ara elemanlar olarak yetiştirilmesi, uluslararası çalışma deneyimleri kazandırılması ve iş piyasası için yüksek bilgi ve beceriye sahip olmaları, mobilite günceliğini yakalamaları hedeflenmektedir” dedi.
‘DİNAMİK BİR GİRİŞİMCİLİK ALANI OLUŞACAK’
Müdür Zorlu, projenin, öğrencilere çok faydalı olacağını dile getirerek, “Hazırladığımız projemizle uluslararası bilişim sertifikasyonunu yaygınlaştırarak ülkemizin ve işletmelerin, mobil programlama yönünde ihtiyaç duyduğu vasıflı iş gücü yetiştirilmesine ve bu suretle bölgenin istihdam imkanlarını arttırıcı eğitim çalışmalarına katkıda bulunmak; mesleki bilgi ve dil anlamında, ülkemizde dünya standartlarında elemanlar yetiştirilmesine katkıda bulunmak; ülkemizin bilişim teknolojileri harcamalarının yerel kaynaklarla karşılanmasına katkıda bulunmak; ulusal programlama alt yapımızın geliştirilmesine katkıda bulunmak; bilişim sektörüne uygun olarak piyasa gereklerinin eğitim uygulamalarına aktarılmasını amaçlamaktayız. İleri seviye bilişim teknolojilerinin ülkemizi daha zengin ve çağdaş bir ülke yapacağı bilinci ile proje hazırlanmıştır. Projemiz, ülkemizin ve işletmelerin, mobil programlama yönünde ihtiyaç duyduğu vasıflı iş gücü yetiştirilmesine ve bu suretle bölgenin istihdam imkânlarını arttırıcı eğitim çalışmalarına katkıda bulunacaktır. Bu proje ile edinilecek deneyim kurumlarda, eğitimde kalite anlayışının tüm Avrupa boyutunda yerleşmesine de katkıda bulunmak için kullanılacaktır. Bu staj çalışmaları, gençleri yeni fikirler üretmeye ve fikirlerini hayata geçirmeye teşvik ederek sorumluluk, girişimcilik ve üreticilik yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olacaktır. Proje, gençlerimizin diğer kurumlarla ortaklık ve iletişim ağları oluşturmasını, araştırmalar yapmalarını, projeler geliştirmelerini ve bunun sonucunda da yeni girişimler oluşturmalarını, bu çerçevede dinamik bir girişimcilik ortamı oluşturmayı teşvik etmektedir” dedi.
‘ÖĞRENCİLERİMİZ AVANTAJLI OLACAK’
Açıklamasına son veren Okul Müdürü Nevzat Zorlu, “Son yıllarda öne çıkan eğitim sertifikasyonu; eleman tercihinde, iş alımlarında ve kariyer ilerlemelerinde firmaların önem verdiği bir araçtır. Kurumumuzun CISCO Academy olması, öğrencilerimizin iletişim teknolojilerindeki alt yapısını ve bu alandaki tercih edilebilirliğini arttıracak ön sertifikasyonu sağlamaktadır. Projeye katılacak öğrencilerimize ‘Android Programlama ile Mobil Yazılım Geliştirme’ eğitim programları uygulanacak ve bu eğitimler içinde ulusal geçerliliğe sahip sertifikalar verilecektir. Bu durum, öğrencilerimizi Avrupa eğitim programına uyumda avantajlı duruma getirecektir” dedi. Erdem ŞENGÜL