212 Öğrenci taşımalı sistemden yararlanacak
22 Temmuz 2015 13:30

212 Öğrenci taşımalı sistemden yararlanacak

Gölcük İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Naim Yüksel, köylerde yaşayan öğrenciler için açılan taşımalı sistem ihalesinin sonuçlandığını söyledi

Gölcük İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Naim Yüksel, İlkokullar ve Ortaokullar için gerekli olan taşımalı sistem ihalesinin yapıldığını dile getirdi. Naim Yüksel, okulların olmadığı köylerde yaşayan öğrenciler için taşımalı sistem ihalelerinin yapıldığını belirterek yaptığı açıklamalarında “Öncelikle ilçemize bağlı bazı köylerimizde okul olmadığından ötürü o köyde bulunan az sayıdaki öğrencilerimiz taşımalı sistemle eğitimlerine devam etmekteler. Yapılacak olan taşımalı sistemler öğrencilerimiz için ücretsizdir” dedi.

 ‘6 AYRI OKULDA EĞİTİM ALACAKLAR’

Naim Yüksel, “Şu anda köylerde yaşayan öğrencilerimiz için açmış olduğumuz ihalemiz sonuçlandı. İhalemizde toplam 10 adet hat belirlendi. Yine ihalemiz kapsamında öğrencilerimizin taşımalı sisteminde çalışacak olan 10 ayrı hat için ayrı ayrı ihaleler yapıldı. Bunun yanı sıra köylerimizde yaşayan 212 ilkokul ve ortaokul öğrencimiz taşımalı sistemden yararlanabilecekler ve bu öğrencilerimiz yine kendilerine yakın bölgelerde bulunan 6 ayrı okulumuzda eğitim alacaklar” dedi.

 ‘LİSELER İÇİN TAŞIMALI EĞİTİM DAHA SONRA BELİRLENECEK’

Yüksel, “yine taşımalı sistem ve eğitim kapsamında bu bahsetmiş olduğumuz ihalelerimizden sadece ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz yararlanabilecekler. Bunun sebebi ise liselerimizde henüz öğrenci kayıtları belirlenmediği için ne kadar nüfuslu taşıta ihtiyacımızın olacağı da bilinemiyor. Dolayısıyla lise öğrencilerimiz için daha sonra tekrar bir çalışma yaparak onlarında taşımalı sistemlerini gerçekleştireceğiz” dedi.

 ‘ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ’

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Naim Yüksel, “Öğrencilerimiz bizim için oldukça kıymetli varlıklarımızdır. Gelecek onların ellerindedir. Şayet bir toplum daima iyi bir gelecek hedefliyorsa o toplumun mevcut öğrencilerini çok iyi bir şekilde yetiştirmesi gerekmektedir. Bizlerde bu doğrultuda elimizden gelen gayreti en iyi şekilde göstermeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizin eğitimlerine daha fazla kolaylık sağlamak ve onların daha başarılı bireyler olması için elimizden geleni yapacağız” dedi.  

BENZER HABERLER
X