Kocaeli’de Nevruz Bayramı kutlandı
Kocaeli’de baharın müjdecisi Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama yapıldı
$ Dolar 44,3717 %0,19
€ Euro 51,1771 %-0,07
£ Sterlin 58,9528 %-0,25
Altın $4.493,55 %2,55
Gümüş 99,51 %2,57
Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, aralıksız sürdürdüğü afet bilinci eğitimlerini son iki haftada 8 farklı yerle devam ettirdi.Kamu kurumları ağırlıklı eğitimlerde afet bilinci, sivil savunma servisleri, arama kurtarma, ipler-düğümler ve yangın konularında teorik bilgilendirme yapılırken, tahliye ve yangın başlıklarında tatbikat pratikleri icra edildi.Kocaeli Üniversitesi Baki Komsuoğlu Konferans Salonu’nda güvenlik görevlilerine yönelik İl Emniyet Müdürlüğünce organize edilen 2 günlük afet eğitiminden 618 kişi istifade ederken, Gebze Mes Makine’de 170, İzmit Soner Cerrah Rehabilitasyon Merkezi’nde 10, Derince İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde 194, Kocaeli Vergi Dairesi’nde ise 22 çalışan eğitim alarak tatbikatlara katıldı. Kocaeli 1 Nolu T Tip Cezaevi’nde 30, İzmit Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde 36 hükümlüye eğitim verilirken, İzmit Reyhan Hanımlar Kültür Derneği’nde ise 13 dernek üyesine afet farkındalığı kazandırıldı.
‘OKUL VE KURUMLARDAKİ AFET EĞİTİMLERİ YOĞUNLAŞTIRILACAK’
Afet bilinci eğitimleriyle ilgili bilgi veren Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, İl Emniyet Müdürlüğü’nün programı dahilinde yıl boyunca 9 bin güvenlik görevlisinin afet eğitiminden geçirileceğini söyledi. Tekoğul, “Bunun yanında İl Sağlık Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda tüm hastane ve sağlık merkezlerinin personellerine eğitim vereceğiz. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yaptığımız protokol kapsamında ilimizdeki tüm ortaokul öğrencilerine afet bilinci ve farkındalığı kazandırmak üzere 4 yıllık eğitim programı çıkarıldı” bilgisini verdi.
İLDEKİ TÜM ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNE AFET EĞİTİMİ
Önümüzdeki ay İzmit ve Karamürsel’den başlamak üzere 4 yıl sonunda tüm ilçelerdeki ortaokul öğrencilerine afet bilinci eğitimi verilmiş olacağını söyleyen Tekoğul, “Yine İl Müftülüğümüzle yatılı Kur’an kurslarımızda da afet bilinci eğitimlerinin verilmesi konusunu görüşüyoruz. Bütün bu eğitimler, personel kapasitemizi zorlasa da afet hazırlıklarının bir gereği olarak eğitmen arkadaşlarımız talepleri büyük bir fedakarlıkla karşılamaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.