1,5 ay sonra tamamlanması bekleniyor
Geçtiğimiz Kasım ayında vatandaşların yoğun istek ve talepleri üzerine başlanan Kavaklı ve Denizevler Mahallelerini birbirine bağlayacak köprü inşaatında çelik konstrüksiyon aşamasına gelindi
Vatandaşların araçlarıyla karşı tarafa geçememesi nedeniyle uzun zamandır Gölcük Kavaklı ve Denizevler Mahallelerini birleştiren bir köprü yapılması isteniyordu. Sadece o bölgede yaşayan vatandaşlar değil, sahile gezmeye giden kişiler de araçlarını bırakıp karşıya ancak o şekilde geçebiliyorlar ya da D–130 Karayoluna kadar çıkıp oradan karşıya geçme fırsatı elde ediyorlardı.
30 METRE UZUNLUĞUNDA, 13 METRE GENİŞLİĞİNDE
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gölcük Belediyesinin harekete geçerek Kasım Ayında başlattığı köprü inşaatında kazık çakma aşaması tamamlandı ve çelik konstrüksiyon işlerine başlandı. İşi yapan ÇEL-KON LTD Sorumlusu Yusuf Çoka, “Biz çelik konstrüksiyon işini Perşembe günü devraldık. İşimizi yaklaşık 20 gün sonra bitireceğiz ve daha sonra beton atılacak. Denizevler Mahallesi ve Kavaklı Mahallesini birbirine bağlayan bu köprü 30 Metre uzunluğunda, 13 Metre genişliğinde olacak. Sonucunda yaya ve araç geçişi rahat bir şekilde sağlanacak. Bizim işimiz tamamlandıktan sonra yapılacak olan beton atımı ile yaklaşık 1,5 ay sonrasında köprü hizmete açılacak” dedi.