119 Kıbrıs gazisine madalyaları verildi
19 Aralık 2019 17:44

119 Kıbrıs gazisine madalyaları verildi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Mücadele Madalyaları, ilçemizde yaşayan gaziler ve vefat eden gazilerin yakınlarına, dün Gölcük Kongre Sarayı’nda düzenlenen programla tevcih edildi.

Programda 119 gazi ve gazi yakını, madalyalarını protokolün elinden aldı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Mücadele Madalyaları, ilçemizde yaşayan gazilere ve vefat eden gazilerimizin yakınlarına, dün Gölcük Belediyesi Kongre Salonu’nda düzenlenen programla, protokol tarafından tevcih edildi. Programa Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Deniz Ana Üs ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Refik Levent Tezcan, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer,  Kocaeli Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı Çetin Seymen, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Nurettin Recep Sadık, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan, ilçemizdeki bazı STK ve derneklerin başkan ve yöneticileri, gaziler, gazi aileleri ile davetliler katılım gösterdi.

‘MADALYALAR, BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ’

Programda ilk olarak bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı’mız okundu. Programın açılış konuşmasını yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Nurettin Recep Sadık, “45 yıl sonra verilen Kıbrıs milli mücadele madalyalarının hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Bizlere verilen bu madalyalar, bizim için çok ama çok değerli olacak. Hatırlanmak her zaman güzeldir. Katılımlarınızdan ötürü hepinize teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum” dedi

‘MADALYALARIN VERİLECEK OLMASINDAN DOLAYI MUTLUYUM’

Kocaeli Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü, programda yaptığı konuşmada, “Gazilerimize verilecek olan madalyaların burada törenle verilecek olmasından dolayı çok mutluyuz. Kaymakamımıza, belediye başkanımıza ve burada katkısı olan herkese çok teşekkür ediyoruz.  Sayın Valimiz, töreni toplu bir şekilde yapmak istiyordu. Bu tören, gazilerimizin ailelerinin de katılabilmesi için bu şekilde düzenlendi. Bugün burada Cumhurbaşkanımız adına madalyalarınız takdim edilecek. Dernek başkanımız konuşmasında bu madalyaların 45 yıl sonra verildiğini söyledi. Bu madalyaların gazilerimize verilecek olmasından dolayı çok mutluyum. 45 yıl önceyi hatırlıyorum. O dönem henüz 14-15 yaşlarındaydım. Sizler savaştayken Türk halkı da sizlere destek vermek için birer dakikalık karartma yapıyordu. İşte o karartma bizim için çok önemliydi. Yani bizler de savaşı sizlerle birlikte yaşıyorduk. İster ülkemizde ister sınırlarımızın dışında herkes askerlerimizin yaşadıklarını 7’den 70’e hepimiz hissediyoruz. Bugün sizler adına çok mutluyum ve sevinçliyim” dedi.

‘SİZLER, DÖNEMİN KIYMETLİ TAŞIYICILARISINIZ’

Programda son konuşmayı yapan Kaymakam Cengiz Karabulut, “Bu anlamlı günde sizlerle birlikte olmaktan, bu madalyaları sizlere takdim edecek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kıbrıs Türklerinin milli varoluş mücadelesinde, kanıyla ve canıyla mücadele veren gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyorum. Türkiye Cumhuriyeti, geçmişten bugüne mazlum devletlerin her zaman umudu olmuştur. 1974’te Rumların Kıbrıs’taki kardeşlerimize yaptıkları hala aklımızda. Türk askeri, üstün cesaret ve metanetiyle çok kısa sürede bu mezalime son vermiş, soydaşlarımıza özgür ve bağımsız bir yaşamı hediye etmiştir. Siz Kıbrıs gazilerimiz, dönemin kıymetli taşıyıcılarısınız. Sizler Kıbrıs’ın güvenliği ve varlığı için hiç düşünmeden savaşa koştunuz. Anavatan Türk hükümeti ve Kıbrıs hükümeti ile omuz omuza çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Kıbrıs Barış Harekatı’nda 37 binin üzerinde gazimiz bulunmaktır. Bugün ilçemizde 119 gazimize takdim edeceğimiz madalyalar, nesilden nesile geçecek bir nişane sembolüdür. Her birinizin kahramanlık mücadelesi var. Kıbrıs halkı, her zaman var olabilmek için onurlu mücadelesine devam etmektedir. Bu var oluşlun ana nedeni, sizlerin gösterdiği kahramanlık ve cesarettir. Kıbrıs Barış Harekatı başladığında sizler, Kıbrıs’ın bekası için ölümü göz alarak hiçbir endişe duymadan göreve koştunuz. Sizlerin bugün de aynı kahramanlıkla oraya koşacağınıza eminim. Tarihten beri üstün Türk halkı, bağımsızlıkları için mücadele etmekten asla vazgeçmez. Ülke coğrafyamızın her milimetresi, her santimetresi ecdadımızın kanlarıyla sulanmıştır. Bizler çok zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Ama atalarımız nasıl canları pahasına mücadele etmişlerse, bizler ve gençlerimiz de aynı mücadeleyi sürdüreceğiz. Bunun en yakın örneğini 15 Temmuz’da gördük. İşbirlikçi hainler, bir darbe girişiminde bulundu ama milletimizin cesareti sayesinde bu girişim, boşa çıktı. Yakın zamanda bölgemizi rahatsız eden, güvenliğini tehdit eden unsurları da Barış Pınarı Harekatı ile bertaraf ettik. Türk halkı, bu saldırıları nasıl bertaraf edeceğini her zaman çok iyi bilmiştir. Ben bu vesileyle bugün burada bulunan gazilerimize ve yakınlarına uzun ömürler ve sıhhatler diliyorum. Şehadet mertebesine ulaşmış başta Ulu Önder Atatürk’e ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

119 GAZİ VE YAKININA, PROTOKOL TARAFINDAN MADALYALARI VERİLDİ

Konuşmaların ardından sırası ile Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Deniz Ana Üs ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Refik Levent Tezcan ve Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer tarafından 119 madalya, gazilerimize ve ebediyete göçmüş gazilerimizin yakınlarına tevcih edildi.  Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X