Vekil Akar ve CHP’liler TEMAD’da
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar TEMAD Şube Başkanı Bekir Tülü ve yönetimini ziyaret etti. Ziyarette konuşma yapan Başkan İşeri TEMAD üyelerine övgü dolu sözler söylerken, Vekil Akar ise, iktidara ağır yüklendi
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar bir takım ziyaretler için hafta sonu Gölcük’e geldi. İlçemizde ziyaretler gerçekleştiren Milletvekili Akar TEMAD Şube Başkanı Bekir Tülü ve yönetimini ziyaret etti. Ziyarette Akar’a İl Başkanı Yalçın Kuşkan, İlçe Başkanı İsmet İşeri ve Belediye Meclis üyeleri eşlik etti. Ziyarette konuşma yapan Başkan İşeri TEMAD üyelerine övgü dolu sözler aktardı. İşeri “TEMAD bulunduğu konum itibari ile en dinamik kurumlardan biri. Tamamlanmış alt yapısı ve üyesi sayısıyla önemli bir kurum. Sizleri önemsiyoruz ve sürdürdüğünüz özerklik hak mücadelenize de destekliyoruz. Unvanınız emekli astsubaylar olsa da sizleri siyasette sivil toplum kuruluşlarda görüyoruz. Sosyal hayattan kopmayışınızı takdir ediyoruz” dedi.
‘CHP’NİN SAVUNDUĞU TEK ŞEY TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜDÜR’
Daha sonra ülke politikası ile ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Akar İmralı görüşmelerine değindi. Akar “Genel başkanımız kredi verdiğini, ancak bunun karşılığında şartlarının olduğunu söyledi. Şartlardan biri yapılan pazarlığın halktan saklanmamasıydı. Yapılan son görüşmeler saklandı, ancak basına sızdırıldığında olay oldu. Bu halk şehit vermiş ve yapılan pazarlığı bilmek istiyor. CHP’nin bakışı şu. Bu ülkenin bayrağı tek resmi dili Türkçe. Atatürk milliyetçiliği adı altında yolumuza devam etmek. CHP’de zaman zaman farklı söylemler oluyor. Bu söylemler sanki CHP’nin söylemiymiş gibi aktarılıyor. CHP’nin düşüncesini genel başkan açıklar. Bunun haricinde yapılan bireysel açıklamaların hükmü yoktur. CHP’nin savunduğu tek şey toprak bütünlüğüdür” dedi.
‘İKTİDARDA ŞIMARIKLIK YAPIYOR’
İktidarın 10 yıldır hiçbir sorunu çözmediğini belirten Vekil Akar “Hiçbir emeklinin sorunu 10 yıldır çözülmemiştir. Vatandaş sandığa giderken artık beklentilerimizi karşılıyor mu diye sormalı. Burada bireysel beklentiden söz etmiyorum. Eğer iktidarı değiştirirsek büyük ülke oluruz. Vatandaşın algısı ne yazık ki yanlış. Vatandaş alınları secdeye gidiyor diye oy veriyor. İktidarda bunun şımarıklığını ve kibirliliğini yaşıyor” dedi. Halkın kandırıldığını ifade eden Akar “Türkiye Cumhuriyeti’nin 249 milyar dolar dış borcu vardır. Ancak vatandaşa sorulduğunda bakın borcu ödemişler diyor. Ama yanlış. Bu yıl ki bütçeyi kapatabilmek için 13 milyar dolar borçlandırılacağız. Özellikle söylüyorum ki bu borç özel sektörün değildir. Sizler yıllarca bu toprakların bekçiliğini yaptınız. Madem dış borcumuz yok neden ülkemizi satıyorlar. 4 Ay içerisinde 2 Kocaeli büyüklüğünde toprak satışı yaptılar. Bu topraklar için onlarca şehit verildi” dedi.
TEMAD ÜYELERİ AKAR’RDAN DESTEK İSTEDİ
Milletvekili Akar’ın konuşmasının ardından TEMAD üyeleri sorularını sordu. TEMAD üyeleri disiplin kanunu kapsamında çıkan bazı maddelerden rahatsızlık duyduklarını ifade ederek Milletvekili Akar’dan iffetsizlik, borçlanmak maddelerinin anayasa mahkemesine götürülmesini istedi.