'Türkiye'nin frenine zor basarlar!'
Ak Parti İlçe Başkanı Sedat Yücel, Başbakanın Cumhurbaşkanı adaylığına yönelik açıklamalar yaptı.
Yücel; “Eskiden Türkiye her gaza bastığında birileri tarafından frenleniyordu ve ilerlemesi engelleniyordu. Bundan sonra Türkiye’nin frenini zor bulurlar” dedi
Cumhurbaşkanı adayının açıklamasının ardından AK Parti İlçe Başkanı Sedat Yücel önceki akşam parti binasında toplantı düzenledi. Düzenlenen toplantıda açıklamalar yapan Yücel; “Halkımızın seçeceği Cumhurbaşkanlık seçiminde bizim adayımız belli oldu. Adayımız, Sayın Başbakan Erdoğan oldu. Başbakanımıza tüm halkımızın desteği olacağından hiç kuşkumuz yok. Çünkü ülkemiz artık prangalardan kurtulacak. Yıllardır ülkemizde yaşanan kaos ve prangalarla insanlar esir gibi yaşıyordu. Bugün ise Türkiye hür iradesi ile kara verir hale geldi. İşte ben diyorum ki nerden nereye geldik. Bu çok önemli bir ilerleme. Önceleri ülkemizin ilerlemesini engelleyen dış odaklarda, bugünden sonra artık engellemeyecekler.
“ÜLKEMİZİN GELİŞMESİNİ ENGELLEYENLER, ENGELLENECEK”
Evet, AK Parti olarak başbakanımız Cumhurbaşkanı adayımızdır. Başbakanımız Cumhurbaşkanı seçildikten sonra sadece AK Partinin değil herkesin Cumhurbaşkanı olacak. Burada en önemli olan konu Cumhurbaşkanı tüm siyasi partilerle barışık ve birlikteliği sağlamak olacak. Bu birliktelik sağlandıktan sonra ülkemizin hızla büyümesini asla ve asla engelleyecek kimse olmayacak. Bakın geriye dönüp baktığımızda ülkemiz ne zaman hızla yol aldığında mutlaka bir engel çıkarılıyordu. Bu engel ülkemizi yıllarca griye götürmeye çalışılıyordu. Yani gaza basıp hız alan bir Türkiye vardı, fakat birileri frene basarak Türkiye’nin hızını keserdi. Bu yetmezmiş gibi ülkemizi geriye götürmek için ellerinden geleni yapıyorlardı. Kısacası ülkemizin gelişmesini hep engellediler. Bu günden sonra ise bu engeller birer birer ortadan kaldırılacak.
“ADAYLIK İÇİN BAŞBAKANIMIZIN İSTİFASI SÖZ KONUSU DEĞİL”
Türkiye artık gaza basar hızına hız katarak ilerleyecek. Tabi ki bunların gerçekleşmesi için Cumhurbaşkanlık seçiminde ülkemizin kalkınması için başbakanımıza yani Cumhurbaşkanı adayımıza tüm ülke halkımızın desteklerinin olması gerekli. Bu başarıları halkımızla birlikte gerçekleştireceğiz. Adaylık sürecinde başbakanımızın istifası söz konusu değildir. Başbakanımız adaylık süresinde başbakan olarak görevinin başında ve Cumhurbaşkanlık seçimlerinde adaylık çalışmalarını da sürdürecektir. Başbakanımız seçimlerde Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Başbakanlık görevinden istifa ederek Cumhurbaşkanlık görevine başlayacaktır. Cumhurbaşkanlık seçimlerinde iki tur gerçekleştirilecektir. Birinci Tur eşit oy dağılımı yapıldığında 2. turda en fazla oy alan aday Cumhurbaşkanı seçilecektir. Bizim hedefimiz ilk turda yüzde 50’nin üzerinde Cumhurbaşkanımızı seçmektir” dedi.