‘Spor bacasız sanayidir’
24 Mart 2014 17:06

‘Spor bacasız sanayidir’

CHP Gölcük Belediye Başkan Adayı Turan Dumlu, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, İlçe Başkanı İsmet İşeri, Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Amatör Spor Kulübü yöneticileri ile Kavaklı Sahili’nde bulunan Anfora Cafe’de sabah kah

Kahvaltılı toplantıda amatör kulüplerin sorunları ve beklentileri konuşuldu

 

CHP Gölcük Belediye Başkan Adayı Turan Dumlu dün Gölcük Anfora Cafe’de 14 Amatör Spor Kulübü yöneticilerine yönelik kahvaltı programı düzenledi. Toplantıya CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, CHP Gölcük Belediye Başkan Adayı Turan Dumlu, Kocaeli Amatör spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Murat Aydın, Türkiye Fual futbol Antrenör Derneği Başkanı Remzi Demirer ve ilçemizde faaliyet gösteren amatör spor kulüp başkanları ile belediye meclis üyesi adayları katıldı.

 

‘AMATÖR SPOR KULÜPLERİMİZİN MADDİ SIKINTILARI VAR’

Başkan İşeri; “Öncelikle sizlerin davetimize iştirak etmenizden dolayı gönülden teşekkür ederim. Değerli arkadaşlar bende Gölcük spor kulüp yönetiminde görev yaptım. Spor Bacasız Sanayidir. Gerçekten özellikle amatör kulüplerin sıkıntıları var. Bizim buradaki toplantımızda amatör spor kulüplerinin sıkıntılarını dile getirmektir. Değerli arkadaşlar seçim çalışmalarımızın içerisinde bizim olmazsa olmazlarımızdan biride spor kulüplerimizdir. İşin gerçek boyutuna bakıldığında özellikle amatör spor kulüplerimizin maddi sıkıntıları her gün geçerek artıyor. 30 Mart seçimlerinde belediyeyi aldığımızda bu sıkıntıların çözümüne önem verilerek kulüplerimize daima gelir getirecek kaynakları bulacağız. Bulunan kaynaklarla amatör spor kulüplerimizin sıkıntılarını çözeriz” dedi.

 

‘AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DEĞER VERİLMEMİŞ’

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar; “Amatör spor deyince ilk olarak futbol akla geliyor ama, tüm spor dallarını içinde barındıran i, insanın kendisini geliştirmek ve çevresine faydası olan bir aktivitedir. Spor, sosyal etkinlikler çerçevesinde geri plana atıldığı için çok fazla destek görmüyor. Belediye ile yakın ilişkiler içindeyseniz destek görebiliyorsunuz. . Amatör spor kulüplerine değer verilmemiş. Türkiye’nin, en çok vergisini veren kentte spora değer verilmemiştir.  30 bin kişilik stat yapılmaya çalışılıyor. Ama oynayacak futbol takımı yok. Önce alt yapıyı oluşturmak gerekiyor.  Biz herkese eşit davranacağız. Belirlenen kaynakların nasıl dağıtılacağını sivil toplum örgütleri ile birlikte belirleyeceğiz dedi” .

 

‘ZOR BİR GÖREV YÜKLENDİK’

Turan Dumlu; “Değerli arkadaşlar ben bu güne kadar partizanlık yapmadım yapmamda. Ben seçildiğimde herkesin belediye başkanı olacağım. Evet spor dalında ilçemizde büyük eksiklikler yaşanıyor. Bu eksiklikleri gidermek için karşılıklı fikir birliği oluşturmak için çalışmalarımız olacaktır. Birkaç tane stadımız var bunlar yeterli değil Protokol imzalayıp, toplantı odası, soyunma odasının da yer aldığı bir araç desteği vereceğiz. Kaliteli malzeme desteği vereceğiz. Gerekli spor alanları, tesisleri yapacağız. Spor insanı ruhsal ve bedensel yönden sağlıklı tutar. Spor alanında yapacağımız çalışmalarda sizlerin görüşlerini de alacağız. Kapalı ve açık yüzme havuzları yapacağız. Akua park ulusalar arası yüzme yarışları düzenleyeceğiz. Yurt içinde yurt dışından yarışmalara katılımlar olacak. Bu çok önemli bir projedir. Bakın arkadaşlar burada önemli bir konuya değinmek isterim. Belediyenin 40 milyon borcu var. Ben belediyenin parası yokmuş gibi hesap yaparak çalışmalarıma başlarım. Burada projelerimizin hepsini sıralamam çok zaman alıyor ben bunların hepsini kitap şeklinde dağıttım. Gazi Ortaokulu’nun olduğu alanda Kültür Merkezi yapacağız. Ancak bu kültür merkezi çok amaçlı hizmetler içerecektir. Bazı projelerimizi büyükşehir’e sunacağız. Amatör spor kulüplerine maddi yardım yapacağız, fakat bunun için net bir rakam söyleyemem doğru olmaz. Ama her ay net bir destekte bulunmak istiyoruz” dedi.

 

‘BELEDİYELERDEN 750 BİN LİRA ALACAĞIMIZ VAR’

Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Murat Aydın; “Spora yapılan yatırımlar gençlerimize yapılan yatırımdır. Bakın eski parayla bizim tüm belediyelerden 750 bin lira alacağımız var. Büyükşehir yasası kapsamında spora yatırım yapılıyor. Bu yasadan yararlanmak için sahaların genişlenmesi, spor alanların yapılması ve en önemlisi de semt sahaları çok önemlidir. Yapılacak olan semt sahaları kulüplerine yakın ulaşımda zorluk çekilmez. Yüzme havuzları yapılırken önemli olan bu havuzlara ulaşım kolaylığını sağlamaktır” dedi.

BENZER HABERLER
X