‘Önem arz eden hizmetler yapılmadı’
19 Mart 2014 18:26

‘Önem arz eden hizmetler yapılmadı’

Saadet Partisi önceki akşam Gölcük Yeni Mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Akgündüz, projelerini anlatırken mevcut yönetimi eleştirerek,

“Büyükşehir’in reklamlara harcadığı bedel 20 milyon, yani eski para ile 20 trilyon dur. İşte bunlar bu şekilde kul hakkını yiyorlar” dedi

 

Saadet Partisi Gölcük Belediye Başkan Adayı İbrahim Akgündüz, Gölcük Yeni Mahalle’de kahve toplantısı düzenledi. Toplantıya Saadet Partisi İlçe yönetimi, Gölcük Belediye Başkan Adayı İbrahim Akgündüz ve mahalle sakinleri katılım sağladı. Toplantıda söz alan Başkan Adayı Akgündüz; “Değerli arkadaşlar, bizler seçim öncesinde sizlerle birlikte tüm halkımızla iç içe olduk ve sorunlarımızı konuştuk. Seçim zamanı ise bu ziyaretlerimizi daha da arttırdık. Bizler kimseye sataşmadan sadece projelerimizi açıklıyoruz. Üzerimize aldığımız bu sorumluluğu yerine getirmeliyiz. İnsanlarımızın hakkını savunacağız” dedi.

 

‘PAZARCI ESNAFI SIKINTI YAŞIYOR’

Akgündüz; “Yaklaşık 10 yıldır mevcut iktidar bizleri yönetiyor ve hizmet ettiklerini belirtiyorlar. Tabi ki hizmet verecekler. Ama 10 yıl içerisinde neler yaptıkları ortadadır. Bunlar önemli olan hizmetleri geride bırakarak Kültür Merkezleri ve benzeri hizmetleri yaptılar. Yapılsın yapılmasına karşı değilim. Bakın bir pazartesi pazarımız var. Buda yeni mahallede kuruluyor. Bu pazarın burada kurulması ne derecede faydalıdır. Mahalle içerisinde pazar kurmak çok yanlıştır. Çünkü oldu ki vatandaşımızın biri aniden rahatsızlandı acil müdahale gerekli ambulans nereden girecekte o müdahaleyi yapacak. Allah korusun bir yangın çıksa nasıl müdahale edilecektir. Pazarcılarımızın tek bir şansı burada cami olması ve tuvalet ihtiyacını görebiliyor olması. Peki ya çarşamba pazarı insanlarımız bu ihtiyacını nasıl karşılayacaklar? İşe azarcı esnaflarımızın tüm sorunlarını biz çözeceğiz” dedi.

 

‘TOPLANAN BU PARALAR NEREYE GİTTİ?’

Akgündüz; “Şirinköy’de Kapalı Pazaryeri yapılmış ben bunu zaten saymıyorum. Çünkü küçük alana Pazar yeri yapılmış ama daha önemli olan alana Pazaryeri yapılmamış. Buna benzer birçok alanlarımız hizmet bekliyor. Biz sizlerin desteği ile ilk olarak bu sıkıntıları çözeceğiz.  Bakın inşaat yaparken otopark parası adı altında mütahitlerimizden yüklü para alıyorlar. Aldıkları bu para nereye gitti hiç kimse sormadı. 10 yıldır otopark paralarını toplamaya devam ediyor. Peki, 10 yıl içerisinde bu toplanan otopark paraları neden bize hizmet olarak geri dönmedi? İşte bunlar bu şekilde çalıp çırpıyorlar ve reklamlara harcıyorlar. Ben Büyükşehir’in resmi rakamlarından reklam harcamalarını öğrendim. Resmi rakamlara göre 20 Milyon yani eski para ile 20 trilyon. Bu parayla 20 katlı otopark yapılırdı” dedi.

 

‘YASALARA UYMUYORLAR’

Akgündüz; “Bunlar sistemli bir şekilde çalıyorlar. Bakın seçim çalışmalarında ilçe yüksek seçim kurulu tarafından uygulamaya geçen bir yasa vardır. Tabi ki bunlar yasaya bakmıyorlar. Yüksek kurulunun açıklamasına göre belediye ve başka kaynaklardan elde edilen paralarla yol kenarındaki bilboardlara afiş, reklam yapıştırmak yasak. Ama bunlar bu yasağı çiğnediler. Bizler her zaman olduğu gibi yasaları çiğnemiyoruz. Bu günde bana gelen en büyük şikayet ise başka partiden olan bir insana iş vermiyorlar. Yahu bu nasıl bir zihniyet? Anlamadım. Bir belediye Başkanı seçim çalışmalarının ardından sonra seçilir. Seçildikten sonra parti rozetini takmalıdır. Çünkü başkan herkesin başkanı olması gerekir. Sadece mensup olduğu partinin başkanı değil. Banlar tam tersini uyguluyorlar. Seçildikten sonra insan ayırımına başlıyorlar. İşte en büyük yanlış budur” dedi.

 

‘KOMŞUMUZ AÇKEN, BİZ TOK YATMAYIZ’

Akgündüz; “Bakın bir proje vardı. Bu projesi ise Amiral Sağlam Caddesi, 1 Mart Caddesi ile birleştirilecekmiş. Biz 5 yıldır belediye meclis üyesi olarak bu sorunu defalarca dile getirdik. Bize verdiği cevap ise bu alan müsait olmadığı için Karayolları izin vermiyor. Peki bu güne kadar kara yolları izin vermezken bu gün ne oldu da izin verdi. Burada bir terslik yok mu? Tabi ki terslik vardır. Demek ki bir yönetici isterse en iyi hizmeti yapabiliyormuş. Değerli arkadaşlar bizim iktidarımızda kim hangi görüşte olursa olsun biz ilk olarak bu kişiye insan gözüyle bakarız. Komşumuz aç yatarken bir tok uyumayız. Biz seçildikten sonra parti rozetini çıkararak herkesin başkanı ve herkese eşit hizmet vereceğiz. Kul hakkını asla yemeyeceğiz. Biz ilçemize ek kaynak getirmek için maliyeti çok düşük olan PELET fabrikasını ve aynı zamanda yağmur sularının geri dönüşümünü sağlayacağız. Bu yağmur suları arıtılarak tatlı su haline gelecek. PELET fabrikası ise dünyada iki dane var buda kuru dalların preslemesidir. Bunun fabrika yok satıyor. Burada gençlerimiz iş istihdamı sağlarken belediyemize de ek kaynak oluşturulacaktır” dedi. Akkgündüz, bu açıklamalarının ardından ilçemiz için hazırladığı projelerini açıkladı.

BENZER HABERLER
X