‘MHP Türk milletinin direnç kaynağıdır’
20 Eylül 2013 18:12

‘MHP Türk milletinin direnç kaynağıdır’

MHP parti binasında dün açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Bülent Karataş demokrasi mitingleri hakkında bilgi verdi. Karataş “MHP Türk milletinin direnç kaynağıdır” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan yardımcısı Bülent Karataş dün ilçemize gelerek seri ziyaretlerde bulundu. 5 Ekim tarihinde İstanbul Kazlıçeşme’de gerçekleşecek Demokrasi mitingi öncesinde Kocaeli’ye çıkartma yapan MHP Genel Merkezi MYK üyeleri mitinge davette bulundu.

 

MİTİNGE DAVETTE BULUNDU

Karataş önce MHP parti binasında yönetimle bir araya geldi. Karataş’ı İlçe Başkanı Necati Erdurmuş, Başkan yardımcısı Nalan Gül, Belediye başkan adayı Adnan Özdere, İl Başkan Yardımcısı Mustafa Cintaş, Meclis üyeleri Zekeriya Tiryaki, Cumali Özcan, ülkü Ocakları başkanı Taner Öncü ve yönetim karşıladı. Karataş parti binasında yaptığı açıklamada miting hakkında bilgi verdi.

 

MİTİNGLERDE AMACIMIZA ULAŞTIK

5 Ekim tarihinde İstanbul Kazlıçeşme’de gerçekleşecek Demokrasi mitingi öncesinde davette bulunmak üzere Kocaeli’de bulunduklarını ifade eden Karataş daha önce 24 Mart’ta Bursa’da başlayıp Ankara’da sonlandırılan demokrasi mitinglerini değerlendirdi. Karataş yaptığı açıklamada “9 Mitingimiz oldu. Bu seçimler seçimle alakalı değildir. Amacımız Türkiye’nin bugün ki 90 yıllık bağımsızlığının tartışıldığı bu süreçte milletimizi uyandırmak ve bilgilendirmek bu sürecin halkımıza doğru bir şekilde anlatılmasını sağlamak. Halkımızla göz göze gelmek için bu mitingleri yapıyoruz. Bu mitinglerde amacımıza ulaştığımızı düşünüyoruz. Şayet takip ettiyseniz sizde sonucu göreceksinizdir. Mitinglerde büyük coşku var. Mevcut hükümetin baskıcı eylemi toplumda bir isyanı oluşturdu. Burada coşkulu bir şekilde MHP’ye yönelişi görmekteyiz. Mitinglerimizde önceleri on binler vardı. Şimdi yüz binler var. Bu da iktidara yaklaşmak demektir. İnşallah MHP lideriyle,  genel merkeziyle mensuplarıyla birlikte iktidara gelecektir. İnsan sevdiğine nasıl zarar gelmesin istiyorsa bizde sevdalı olduğumuz vatanımıza milletimize zarar gelsin istemiyoruz. Tüm ülkücüler vatanımızın her yerine dağılarak ülkemizin bölünmemesi için direniş göstereceğiz. MHP Türk milletinin direnç kaynağıdır. Reflekslerini ve direnişlerini kaybetmiş toplumlar kaybolmaya mahkûmdurlar. Heyecanımızı kaybettirmeye çalışan bir hükümetin karşısında duruyoruz. Bu ülkeyi yönetenlerin dışında bu ülkenin gerçek sahiplerinin olduğunu da kanıtlamış durumdayız. Bugüne kadar yaptığımız mitinglerde bunu gösterdik. MHP dün nasıl bir bedel ödemeyi göze aldıysa bundan sonra da ödeyeceğini haykırmaktadır” dedi.

 

BÜTÜN PARTİLER BİR YANA, MHP BİR YANA

Karataş konuşmasının devamında hükümetin dış politikasını da eleştirdi. Başbakan’ın BOP eş başkanlığı görevine devam ettiğini belirten Karataş “Bugün ki hükümet genel başkanımızın ifadesi ile BOP’un eş başkanı görevini yürüten kişilerin elinde. Bunları söylerken de yalnız olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Bütün partiler bir yana MHP bir yana. Bugün Mısır’da ki bir kız çocuğu Esma için ağlayan gözyaşı döken Doğu Kürdistan’da ki Kerkük’te ki Ayşelere ağlamıyor. Hem esma’yı öldürenle birliktesin hem de Esma’yla birliktesin. Esma’yı Orta Doğu projesinin sahipleri öldürüyor. Sende buna göz yumuyorsun” dedi. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Karataş 4 Ekim’de parlamento’da Suriye ilgili tezkerenin görüşüleceğini ve MHP’nin red oy kullanacağını ifade etti. 

BENZER HABERLER
X