CHP demokrasi dersini verecek
22 Ekim 2013 21:04

CHP demokrasi dersini verecek

CHP, 27 Ekim Pazar günü çok önemli ön seçim sınavı verecek. 8 ilçede toplam 18 Bin 187 üye sandık başına giderek oy kullanacak.

Gölcük’te Bin 904 üye oy kullanarak, 2 aday adaydan birini başkan adayı seçecek. Kangrenleşmiş tüm kılcal damarların tek, tek açıldığını belirten CHP İlçe Başkanı İşeri, “Ön seçimde verilecek karar bizim değil, milletin karardır” dedi

 

27 Ekim Pazar günü çok önemli ön seçim sınavı verecek olan CHP, 30 Mart 2014’te yapılacak yerel seçimde yarışa katılarak, belediye başkan adaylarından 8’i sandıktan çıkacak, 4’ü ise atama ile belirlenecek. CHP, 27 Ekim’de ön seçim için sandık başına gidecek. Üyeler başkanlarını kendileri seçerek, sorumluluğu üstlenecek.8 ilçede toplam 18 Bin 187 üye sandık başına giderek oy kullanacak. Bu üyelerden 7 bin 376’sı sadece İzmit’te oy kullanacak Gölcük’te ise Bin 904 üye oy kullanarak, 2 aday adaydan birini başkan adayı seçecek.

 

‘BAŞVURUDA BULUNMAK İSTEYENLERE KAPIMIZ AÇIK’

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı İsmet İşeri “CHP bir ilki gerçekleştirerek tam bir demokrasi örneği sergileyecek. Daha önceden partimizde bir kez Adaylar delegeleri tarafından belirlendi. Burada çoğulcu olmadığı için delegeler baskı altında kalıyorlardı. Biz bunları önlemek için partimizde bir ilki gerçekleştirdik. Üyelerimiz kendi adayını kendi seçerek, tüm sorumluğu üstlenecek. Meta zoru olmadan halkımız kendi istediği adayı kendisi seçecek. Genel merkez tarafından belirlenen adayın, istenip istenmediği arasında çelişki yaşıyorduk. Sandıktan kim çıkarsa herkes buna saygı duyacaktır. Bu karar bizim değil, milletin kararı olacaktır. Şu anda resmi aday adaylarımız Fahrettin Büyükoğlu ile Turan Dumlu’dur. Bu süreç içerisinde başvuruda bulunmak isteyenler için kapımız her zaman açıktır. Burada şunu belirtmek isterim ki; CHP artık kendini toparlayarak büyük bir güç oldu. Kangren olmuş kılcal damarlar tek, tek açılarak tüm vücuda kan dolaşımını hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu sandıkta kim çıkarsa çıksın kazanan yine CHP olacaktır. CHP bu günden sonra büyük bir viraja girerek en büyük demokrasi dersini verecektir” dedi.

BENZER HABERLER
X