‘Başarısız Muhalefetin Başarılı İktidarı’
İşçi Partisi Gölcük İlçe Başkanı Gürsel Albayrak partisinin seçimlerdeki stratejisi, 17 Aralık Operasyonu sonrasındaki istifalar ve muhalefetin süreçteki rolü ile ilgili açıklamalarda bulundu
İşçi Partisi Gölcük İlçe Başkanı Gürsel Albayrak 30 Mart 2014 Yerel seçimleri ile ilgili yaptığı açıklamada; “Yerel seçimlerde şu anda Gölcük’ten aday çıkarmayı düşünmüyoruz. Ancak 1000 kişilik bir potansiyelimiz var bunun içinde parti üyelerimiz ve bizleri destekleyenler var. Bu 1000 kişilik kitleyle istişare yapıp hangi partiyi destekleyeceğimiz konusunda görüş birliği oluşturacağız” dedi. Gürsel Albayrak konuşmasının devamında 17 Aralık Operasyonları hakkında açıklamalarda bulundu. Albayrak; “Yapılan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu daha önceden de söylediğim gibi Küresel Güçlerin Türkiye toprakları üzerinde yaptığı oyunlardan bir tanesidir. Bunun anlaşılması gerekiyor. Bu operasyonlar Akp’yide Cemaatide aşar. Biz aslında bunların olacağını biliyorduk. Genel Başkanımız Doğu Perinçek daha önceleri yazmış olduğu tezleri üzerinde analizler yapmış ve bugünleri görmüştü. Bundan dolayı biz parti olarak bu sürecin olacağını biliyorduk. Görünen istifaların devamı gelecek. İstifa eden milletvekilleri cemaate yakın olanlardı. Daha sonrasında Kürt kökenli Milletvekilleri istifa edecek. Tayyip Erdoğan 30 Mart seçimlerini göremeyecek. İstifa eden Milletvekillerinin açıklamaları partileri içindeki birbirlerine güvensizliğin işaretidir” dedi. Operasyonlara karşı duran muhalefeti de eleştiren Albayrak “ Ondan dolayı da şu andaki muhalefet gibi tepki vermedik. CHP ve MHP’nin şu ana kadar olan tavrı sadece yapılanları tekrardan gündeme getirmek. Muhalefet şu anda elini ağzına kapatmış bağırmaya çalışıyor. Ne kadar sesini duyurabilir. Ancak muhalefet yapmak bu şekilde olmaz. Muhalefet dediğin zaman Hükümete yol veya alternatifler gösterir. Şu anda bunu yapan tek parti var o da İşçi Partisidir. Çünkü biz Milli birlik çözümü sunuyoruz. Bu olan olaylar veya olabilecek olaylar üzerine biz fikir üretiyoruz çözüm sunuyoruz. Şu andaki durumu tek bir cümleyle özetleyecek olursak başarısız muhalefetin başarılı iktidarı diyebiliriz” dedi.
“EMEK AYRIMCILIĞI YAPIYORLAR”
Albayrak yeni yılda açıklanan %11’lik asgari ücret içinse; “Asgari ücretle çalışan kesim için bu zam oranları oldukça düşük. Örneğin asgari ücret alan biri kirada oturuyorsa kira bedeli, çocuklarının eğitim parası, elektrik, telefon, yakıt masraflarını nasıl geçiniyor? Bunu kimse sormadan ufak miktarlarda zam yapıyorlar. Ayrıca geçtiğimiz günlerde bir işyerinde çalışan taşeron işçinin biriyle görüştüm. Kendisinin 1000TL aldığı başka birinin ise 2500 lira aldığını söyledi. Burada emek ayrımcılığı yapıyorlar. Bunların çözülmesi gerekir çünkü emek en yüce değerdir. Taşeron İşçi çalıştırmak yine AKP iktidarında çıktı” dedi. Hastanelere yeni yapılan el tarama sistemleri ile ilgili ; “Şu anda hastanelerin çoğunda el tarama sistemleri yapıldı. İnsanları zaten TC Kimlik numaralarıyla fişlemişlerdi. Bu el taraması ile de insanları fişlemeye devam ediyorlar. Bahsetmiş olduğum fişlemelerin bilgileri de Atlantik Ötesine gidiyor. Bu yapılan uygulamayla da kimlerin hangi Sosyal Güvenlik Kurumlarından olduğunu ayıracağız dediler. Hani Bağkur, SKK, emekli sandığı gibi kurumlar arasında bir ayrımcılık yoktu hani hepsini birleştirmiştiniz. Ayrıca bu yapılan uygulamanın hijyen açısından ne kadar koruyorlar? Bunları insanlarımızın sorgulaması gerekiyor. 2014 yılında da tüm insanlığa sevgi ve barış diliyorum. Küresel anlamdaki savaşların olmadığı bir yıl olması dileklerimle” dedi.