Kocaeli’de 1 haftada 11 zehir taciri tutuklandı
29 Eylül 2026 10:17

Kocaeli’de 1 haftada 11 zehir taciri tutuklandı

Polis ve jandarma ekipleri tarafından uyuşturucu ile mücadele kapsamında ilimiz genelinde önceki hafta yapılan operasyon ve uygulamalarda 11 şahıs tutuklandı

Kocaeli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, uyuşturucu madde ve kaçakçılıkla mücadele kapsamında ilimiz genelinde yapılan çalışmalarda; İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerinin, 21-27 Eylül 2026 tarihleri arasında ilimiz genelinde uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanan, ticaretini ve sevkiyatını yapan şahısların engellenmesine yönelik yapmış olduğu çalışmalarda; 103 olayda; 111 şahsa adli işlem başlatıldı, bu şahıslardan 98’i serbest bırakıldı, 3’ü adli kontrol şartıyla serbest kaldı, 10 şahıs ise tutuklandı.

POLİS OPERASYONLARINDA ELE GEÇİRİLENLER

Yapılan operasyon ve uygulamalar neticesinde;  88 gr sentetik kannabinoid (bonzai), 2 gr skunk, 1.112 gr esrar, 144 gr metamfetamin, 77 gr sentetik kannabinoid hammaddesi, 58 gr amfetamin, 118 gr kokain, 292 adet sentetik ecza, 500 adet ecstasy, 15 adet kenevir, 2.850 TL para, 1 adet tüfek, 1 adet tabanca, 8 adet fişek ele geçirildi.

JANDARMA EKİPLERİNİN OPERASYON SONUÇLARI          

İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerinin 21-27 Eylül 2026 tarihleri arasında ilimiz genelinde icra ettiği operasyon ve uygulamalarda, 10 olayda; 10 şüpheli şahsa adli işlem başlatıldı, 1 şahıs tutuklandı, 9 şüpheli şahıs ise serbest bırakıldı. İcra edilen operasyon ve uygulamalar neticesinde 13 gr sentetik kannabinoid (bonzai), 1.040 gr esrar, 7 adet sentetik ecza hap, 28 gr skunk, 1.012 adet uyuşturucu hap, 6 kök kenevir bitkisi, 20 gr metamfetamin ele geçirildi.

X