Ziyaretten notlar…

13 Nisan 2016 17:43

Kocaeli Yörük Türkmen Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüseyin Karakaya ve yönetim kurulu üyeleri, önceki gün gazetemize ziyaret gerçekleştirerek, derneklerinin faaliyetleri ve önümüzdeki dönemde yapacakları etkinliklerle ilgili bilgiler verdi.

 Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen ilk genel kurulda Başkan seçilen Hüseyin Karakaya, 

ziyaretinde dernekçilik anlayışından bahsederek, derneklerin birlik ve beraberlik adına çok önemli görevler üstlendiğini ifade etti. Başkan Hüseyin Karakaya, geçtiğimiz yılın Ekim ayında resmi olarak kurulduklarını, sonrasında çeşitli ziyaretlerde bulunarak derneklerini tanıtmaya çalıştıklarını ifade etti.

 Geçtiğimiz günlerde Kültür Dernekleri Platformuna da üye olduklarını söyleyen Hüseyin Karakaya, derneklerin kendi kültürlerini tanıtma ve yaşatma adına bulundukları bölgelerde  daha aktif olarak çalışmaları gerektiğinin altını çizerek, kendi derneklerinin bu amaçla yoğun bir çalışma temposu içerisinde çalışacaklarını belirtti.

 Başkan Hüseyin Karakaya, 7 Mayıs tarihinde Anıtpark’ta Hıdrellez programı düzenlemeyi düşündüklerini söyleyerek, Gölcüklü vatandaşları düzenleyecekleri etkinliğe de davet etti.

Derneklerinde ki üye sayısının şu anda 200 civarında olduğunu belirten Karakaya, üye sayısı olarak hedeflerinin orta vadede en az 500 kişiyi bulmak olduğunu da belirtti.

 Derneklerde kadın kolları oluşumunun öneminden de bahseden Hüseyin Karakaya, kadın kollarının deneklerde kurulmasıyla birlikte daha çok etkinliğe imza atılabileceğini söyledi. Kültür derneklerinde kadın kollarının kurulmasıyla, daha aktif olarak hizmet vereceklerini ve daha çok proje ve etkinliğe imza atılabileceğini düşünüyorum.

 Kadın kollarını kültür derneklerinin olmazsa olmazı olarak gördüklerini söyleyen Karakaya, kendilerinin de ileride böyle bir çalışma içerisinde olacaklarını belirterek, onlarla beraber daha güçlü ve etkili faaliyetler ve yeni projelerde bulunabileceklerini söyledi.

 Başkan Hüseyin Karakaya, kendi dernek binalarında daha çok sosyal ve kültürel etkinliklere yer vereceklerini de sözlerine ekleyerek, kültür derneklerinin halkı bilgilendirme adına da önemli görevler üstlendiğini belirtti. Başkan Karakaya, ilk şubelerini Karamürsel’de açmak için hazırlık yaptıklarını, Kocaeli’nin tüm ilçelerinde şube açmayı hedeflediklerini de belirtti. Bu sayede daha fazla üye sayısına ulaşabileceklerini de sözlerine ekleyen Başkan Karakaya, böylelikle derneklerine daha fazla katkı sunulabileceğini ifade etti.  

 Hüseyin Karakaya, derneklerindeki üye sayısının artmasının, kurumlarla yapılacak olan indirim anlaşmalarında büyük etken olacağını da ifade ederek, üye sayısını arttırma yönünde çalışmalarda bulunduklarını ifade etti. Karakaya, gençlik kollarının da derneklerde önemli bir yer tuttuğunu ifade ederek, gençlerin kültür derneklerine daha fazla katılım sağlaması gerektiğini belirtti.

 Toplumda kaynaşmayı, birlik ve beraberliği sağlamak adına derneklere büyük görevler düşmektedir. Kocaeli Yörük Türkmen Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüseyin Karakaya ve yönetiminin, kültürlerin yaşatılması ve tanıtılması için düzenleyecekleri etkinlik ve faaliyetlerde başarılar diliyorum.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X