Üstyapı çalışmaları katkı sunuyor…

08 Kasım 2022 16:04
Üstyapı çalışmaları katkı sunuyor…

Gölcük’te son dönemler içerisinde bazı caddelerde yapılan genişletme ve yenileme çalışmaları, ulaşım konusunda oldukça büyük katkıda bulunuyor. Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi, ilçemizde ulaşımın yoğun olarak görüldüğü ve araç sürücüleri tarafından tercih edilen caddeler arasında bulunuyor. İlçemizin İzmit yönünden giriş yapan bazı araçlar, Adnan Menderes Caddesi ve Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’ni kullanarak, hem şehir içine hem de anılan caddeleri kullanmak suretiyle, D-130 Karayolu’na erişim imkanına kavuşabiliyor.

Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi, yapılan çalışmalarla birlikte daha modern bir görünüm kazanmıştı. Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi, aynı zamanda Kavaklı’ya ulaşım noktasında da oldukça önemli bir görev üstleniyor.

Uzun bir sahil şeridine sahip olan Kavaklı sahili ise özellikle yaz aylarında çok sayıda misafire ev sahipliği yapıyor. YarhisarMüze Gemisinin de bulunduğu Kavaklı sahili, vatandaşların tercih ettiği yerlerden oluyor. Kavaklı Sahil Caddesi de, tıpkı Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nde olduğu gibi yapılan genişletme ve yenileme çalışmaları sonucunda bugünkü modern halini almış oldu. Kavaklı Sahil Caddesi’nde önceleri görülen sorunlar, çalışmayla birlikte giderildi.

Gölcük’te son olarak Adnan Menderes Caddesi, prestij cadde haline getiriliyor. Geçtiğimiz gün Adnan Menderes Caddesi’nden geçiş yaptım. Caddedeki çalışmalar hızla devam ederken, caddenin tamamlandığında ulaşım konusunda oldukça büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Şimdiye kadar caddede yapılan çalışmalar kapsamında her iki yönde de iki şeridin asfalt çalışması tamamlanmış ve yeni aydınlatma direkleri de takılmış durumda bulunuyor. Asfalt çalışması ise araç sürücülerine daha konforlu bir sürüş yapma imkanı sağlıyor. Adnan Menderes Caddesi tamamlandığında, ilçemize bir modern cadde daha kazandırılmanın yanında, caddeyi kullanan araç sürücüleri ve yayalar için büyük kolaylık sağlayacağını düşünüyorum.

Bin metre uzunlukta, kaldırımlarıyla birlikte 20 metre genişliğe sahip Adnan Menderes Caddesi dekoratif aydınlatmalar, dekoratif ve kaydırmaz özellikteki parke kaldırımları ve yeni asfalt zemini ile prestij bir cadde olarak ulaşım konusunda katkıda bulunacak.

 Empati kurulmalı…

İnsan hayatı her şeyden değerlidir. Trafikte güvenli sürüşün sağlanması hem sürücü hem de trafikte bulunan diğer kişiler için yaşamsal düzeyde önemlidir. Güvenli sürüş için insan faktörünün ne kadar önemli olduğunu ve bunda en önemli payın ise sürücülere düştüğünü görüyoruz. Bazen trafikte araç kullanmakta, yaya olarak dolaşmak da bir hayli zorlaşabiliyor. Direksiyonun başına geçen bazı sürücüler, kendilerinden başka kimse yokmuş ve yollar yalnız onlara ayrılmış gibi sorumsuzca hareket edebiliyorlar. Trafikte sıkça görülen ve bazılarınca neredeyse olağan hale gelen bir davranış biçimi olan durumlardan birisi aracının kornasından elinin ayırmayan kimseler olduğu görülüyor.

Araç kullanırken önündeki arabanın normal süratinde seyretmesinden sabırsızlanıp korna çalanlar veya selektör yapıp önceliği kendisinde gören kişiler, aynı zamanda diğer aracı tehlikeye attığının farkında olmayabiliyor. Toplu ulaşım araçlarında bazen karşılaşılan durumlarda, yaşlılarımıza bazı kimselerin gereken saygıyı göstermediğini de gözler önüne seriyor. Kendisinden yaşça daha küçük insanlar aracın koltuğunda otururken, yaşlı insanlarımızın ayakta seyahat etmeleri vicdanları yaralıyor. Bu konuda empati kurulması gerektiğini düşünüyorum. 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X