TEMAD’ın yardım duyarlılığı…

01 Mart 2023 17:41
TEMAD’ın yardım duyarlılığı…

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Gölcük Şubesi, dönemler içerisinde üyelerine yönelik yapmış oldukları etkinlikler ve ilçemizde yapmış oldukları sosyal sorumluluk projeleriyle adından sıkça söz ettirmeyi bilmişti. TEMAD Gölcük Şubesi, aynı zamanda  dernek binasında üyelerine yönelik olarak çeşitli bilgilendirme seminerleri düzenleyerek yenilikler hakkında da bilgiler veriyor.

Üyelerine yönelik olarak çeşitli kültür gezileri düzenleyen TEMAD Gölcük Şubesi, bu gezilerle moral motivasyonu arttırarak, yalnızca üyelerinin değil, ailelerin de kaynaşmasında önemli rol oynayarak, bir bütün olmasında fark yaratıyor. Dernek binasında üyelerini gayet nezih ve güzel bir ortamda ağırlayan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Gölcük Şubesi, eski anıların ve dostlukların paylaşılmasında da önemli rol oynuyor.Dernek binasında üyeler, güzel bir ortamda birçok şeyi paylaşıp, üzüntü ve sevinçlerine de ortak oluyorlar.

TEMAD Gölcük Şubesi, ilçemizde düzenlemiş olduğu sosyal sorunluluk projeleri ile birlikte eğitim konusunda da önemli desteklerde bulunuyor. Üniversite öğrencilerine yönelik olarak vermiş olduğu burslarla, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da eğitim alanında da desteğini sürdürmeye devam eden TEMAD Gölcük Şubesi, 24 öğrenciye burs imkanı sağlamaya devam ediyor. TEMAD Gölcük Şubesi’nin üyelerinin desteği ve gönüllü bağışlarıyla öğrencilere burs imkanı sağlaması, takdirle karşılanması gereken önemli bir konudur. 

TEMAD Gölcük Şubesi, şimdilerde ise Hatay Kırıkhan’da günde üç öğün olmak üzere on çadırlık bir yemekhane kurmayı planlıyor.TEMAD Gölcük Şubesi Başkanı Bekir Tülü, dernek olarak Hatay Kırıkhan’da kurmayı planladıkları yemekhane ile ilgili olarak “TEMAD olarak Hatay Kırıkhan’da, depremzede vatandaşlarımız için günlük olacak şekilde, on çadırlık bir yemekhane kurulacak. Yapılacak bu çalışmanın maliyetini bizler, TEMAD Gölcük Şubesi olarak karşılamayı planlamaktayız. Değerli üyelerimiz, çadırların oluşturulması adına bağışlarını, şubemize gelerek ya da banka hesabımıza yatırarak yapabilirler. Kurulacak olan yemekhanelerde, günde bin kişilik yemek çıkarılacak. Bu çadırlarda üç öğün yemek verilecek. Çadırlar, Kırıkhan’da on farklı noktada kurulacak. Çadırların maliyetini bizler karşılayacağız. Diğer giderler ise hem dernek genel merkezimiz hem de şubemiz tarafından karşılanacak” dedi. TEMAD Gölcük Şubesi Başkanı Bekir Tülü ve yönetimini, duyarlı davranışlarından dolayı tebrik ediyorum.

 Sorumluluk duygusu…

Çocuklara her konuda yardımcı olabilmek ve onları hayata hazırlayabilmek için gayret gösterirken, çocuklara sorumluluk vermeyi ise bazen göz ardı edebiliyoruz. Çocuklara bulundukları yaşlarda verilen sorumluluk, onların hayata hazırlanmasında ve ileriki yaşlarda kendilerinin bir şeyleri başarabilmesinde etken olacaktır. Çocuklarımıza yaşına göre sorumluklarının neler olduğunu anlatıp, öğretebilirsek, kendi başlarına başarma duygusu onları da mutlu edecektir. 

İnsanların sorumluluk alması başarıya götüren en büyük etkenlerden birisidir. Çocuklarımıza bulunmuş oldukları yaş guruplarına göre sorumluluk vermek, onların gelecekteki hayatlarında karşılaşmış oldukları sıkıntıları aşmalarında büyük kolaylıklar sağlayacaktır. Çocuklara yapabilecekleri sorumlulukları vermek, aynı zamanda onların kendilerine olan özgüvenini pekiştirecek, cesaretlendirecek, paylaşma ve başarma duygularını da harekete geçirebilecektir.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X