KOSKEM’in başarılı görevi…

21 Eylül 2023 15:25
KOSKEM’in başarılı görevi…

Kocaeli’de bulunan mavi bayraklı plajlargeçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Kocaeli Sahilleri Su Kazaları Engelleme Merkezi(KOSKEM), 15 Haziran’da açılan deniz sezonuyla birlikte, 15 Eylül Cuma gününe kadar, başta Kandıra olmak üzere 3 ilçede başarı ile görev yaptı.

KOSKEM ekipleri, Kandıra Cebeci, Kovanağzı, Kumcağız, Miço (Kadınlar Plajı), Kerpe, Sarısu Seyrek, Bağırganlı, Karamürsel-Altınkemer, Ereğli Defne sahilinde, Darıca Sahili, Bayramoğlu Halk Plajı ve Kadınlar Plajında haftanın 7 günü 265 kişilik ekiple önemli bir görevi yerine getirmiş oldu.

2005 yılından itibaren bugüne kadar çok sayıda vatandaşı boğulmaktan kurtararak hayata bağlayan KOSKEM ekiplerinin bu yıl da görev yaptıkları bölgelerde 2 bin 197 kişiyi hayata bağladıkları açıklandı. Açıklanan bilgilere göre, 2005 yılında sahillerde göreve başlayan KOSKEM ile aradan geçen süre içerisinde 18 bin 521 kişiyi hayata bağladı.

Açıklanan rakamlara bakıldığında cankurtaranların ne denli büyük bir görev üstlendiği ve oldukça hayati bir görevi başarıyla yerine getirdikleri de anlaşılıyor.Sezonun açıldığı günden itibaren, sahillerde görev yaparak, olası boğulma olaylarına karşı üstün bir görev anlayışıyla çalışmalarını sürdüren ekipler, her hafta görev bölgelerinde çok sayıda insanı boğulmaktan kurtararak, büyük bir başarıya imza atmıştır.13 bölgede haftanın 7 günü 265 kişilik ekiplegörev yaparak, vatandaşların güvenliğini sağlayan KOSKEM ekipleri tebrik etmek gerekiyor.

Engelleri kaldırmak için çalışılmalı…

Engelli vatandaşlarımızın karşılaştığı, engelli rampalarına duyarsız araç sürücüleri tarafından araçların park edilmesi, engelli vatandaşlarımızın günlük yaşamda karşılaştığı sorunlardan bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Engelli bireylerin akülü veya tekerlekli sandalyesi ile yaya kaldırımlarına iniş ve çıkışlarda kullanmış oldukları engelli rampalarına araçlarını park etmek suretiyle kapatan bazı sürücüler, engelli vatandaşların ulaşım hakkına gereken saygıyı göstermiyor. Bu konuda daha bilinçli davranılıp, engelli vatandaşlarımızın ulaşım haklarına saygı göstermeleri gerekiyor.Engelli vatandaşlarımıza vereceğimiz en büyük desteğin, Onların günlük yaşamlarında önlerine engel çıkarmamak olduğunu unutmamalıyız. 

Görme engelli vatandaşlar, kılavuz yolları kullanarak istedikleri yere rahatça gidebiliyor. Bu amaçla ilçemizde görme engelli vatandaşların ulaşımında büyük kolaylıklar sağlayan kılavuz yollar yapıldı. Gölcük’te son dönemler içerisinde bazı sokak ve caddelerde yapılan ve vatandaşlar tarafından da beğeni ile karşılanan prestij caddelere de yeni kılavuz yollar yapılarak, hizmete sunulmuştu. İlçe merkezinde bulunan, görme engelli vatandaşların ulaşımda kullanmış oldukları yolların, mümkün olduğunca daha fazla sokak ve caddelerde bulunması, ilçemiz beldelerinde de yaygınlaştırılması, görme engelli vatandaşlarımızın ulaşımını daha da kolaylaştıracaktır.

Engelli vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını kolaylaştırmak için herkesin destekte bulunması gerekiyor. Daha doğrusu engel olmamak gerekiyor, zaten böyle olduğunda sorunlar olmayacak, engelli vatandaşlarımız ulaşım konusunda sıkıntı yaşamayacaklardır. Engelli vatandaşlarımızın yaşamış oldukları sorunlara karşı duyarlılık oluşturmalı, engelleri hep birlikte kaldırabilmek için mücadele etmeliyiz.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X