Kitap okumanın iletişime katkısı…
Gelişen teknoloji ile birlikte günümüzde birçok şeye ulaşmak daha kolay olabiliyor. İnternet yoluyla bir tık uzakta olan öğrenmek istenilen konulara daha hızlı erişebilmek mümkün olabiliyor. Günümüzde her ne kadar bilgiye erişme noktasında kısa yollarla teknolojik imkanlardan faydalanılsa da, kitap okuma alışkanlığı edinebilmeliyiz. Kitap okumak insanlara birçok bilgi kazandırmanın yanında, hafızamızı canlı tutmamıza da yardımcı olur.
Teknolojik imkanlarınaz olduğu zamanlarda, eskiden araştırmak gereken bir konuya veya okulda verilen ödevlere ansiklopediler vasıtasıyla ulaşır, böylece kitap okuma alışkanlığı da devam ederdi. Şimdilerde kitaplıkların doldurduğu odalar, bilgisayarlar ve tabletlerle görebilmek mümkün oluyor. Kitap ve üye sayısı olarak hiçte azımsanmayacak olan kütüphanelere, çocukların ve gençlerin alıştırılması ve yönlendirilmesi, onların eğitim hayatında olduğu gibi, sosyal hayatında da gelişmelerine katkı sağlayacaktır.
Çocuklarımızın da kitap okumasını istiyorsak, yaşça büyükler kitap okumaya önem vermeli ve onlara örnek olmalı diye düşünüyorum. Kitap okuma kültürü kazanılması gereken ve küçükten itibaren kazanılan bir alışkanlık olmalı.
İnsanlarla iletişimde en etkili araç dildir. Konuşmada ve yazmada dilimizi doğru kullanmak, kültürümüzü geleceğe aktarmak için oldukça önemlidir. Türkçeyi ne kadar iyi tanıyor ve ne kadar iyi kullanabiliyorsak, iletişimimiz o kadar iyi olacaktır.Sağlıklı bir iletişimin kurulmadığı bir ortamda insanlar birbirlerini anlayamazlar.
Bir konu hakkında sağlıklı bilgi edinmek için okuma kültürümüzü geliştirmeliyiz. Bu ise daha çok kitap okumakla mümkün olmaktadır. Kitaplar, insanlara yeni şeyler öğreten, bilgi dağarcığımızı genişleten ve aydınlatan kültür düzeyimizi arttıran nesnelerdir. Ancak kitaplar sayesinde yeni bilgiler öğrenip, ufkumuzu genişletebiliriz.
Kitap okuma kültürü kazanılması gereken ve küçükten itibaren kazanılan bir alışkanlık olmalı. Çocuklara küçük yaşta kitap alışkanlığı kazandırmak için ödül sistemi bile düşünülebilir. Getirilen ödül sistemi sayesinde çocukların okuma alışkanlığı kazanması kolaylaşabilir. Önemli olan çocukların kitaplara ilgi duyması ve bu alışkanlığını devam ettirmesi olmalıdır. Daha çok kitap okuyan kimselerin iletişimi de bir o kadar daha sağlıklı olabilmektedir. Kendini daha iyi ifade edebilecek, bilgi dağarcığı daha da gelişebilecektir.
Bazı kimseler gün içerisinde sosyal medya ile daha fazla ilgilenip, daha çok zaman ayırabiliyor. Sosyal medyaya ayrılan zamanın sadece yarısı kitap okumaya ayrılsa, daha çok okuyan ve bilgi sahibi olan bir toplum olabiliriz.
Parkların getirdiği güzellikler…
Gölcük, bulunmuş olduğu coğrafi konum itibariyle, birçok güzelliği bünyesinde barındırıyor. Gelecek nesillere daha güzel bir çevre bırakmak için yapılan çalışmalar verilecek en önemli desteğin, doğaya, denize ve yeşil alanlara sahip çıkmak olduğunu düşünüyorum. İlçemizde yeni yapılan parklar,vatandaşların beğenisini topluyor. Parklarda bulunan kameriyeler, çocuk oyun grupları, açık hava fitnes aletleri, yürüyüş yolları ve sosyal donatılar, vatandaşlar tarafından da yoğun olarak tercih ediliyor.Parklarda yapılan ağaçlandırma çalışmaları, yeşil alanların artmasına vesile olduğu gibi bazı parklarda bulunan meyve ağaçları da ayrı bir güzellik katıyor.Önceden boş bir alan olarak duran alanlar, şimdilerde park olarak hizmet vererek, oldukça güzel bir görünüme kavuşturuldu.
Parklarda bulunan kameriyelerdeki oturma guruplarının yazılarla karalanması, oyun guruplarına zarar verilmesi, bu alanları kullanan duyarlı vatandaşları tepkisini çekiyor. Parkları kullanan bazı kimselerin geride atıklarını bırakması ise yapılan güzelliklere gölge düşürüyor. Kameriyeleri kullanan bazı kimselerin, kuruyemiş atıklarını yelere atması, oturma gruplarını yazılarla karalaması, hiçte hoş olmayan görüntüler ortaya çıkarıyor.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- Bahane değil, duyarlılık olmalı 14 Ocak 2025 Salı
- İhtiyaçlar ve çalışmalar… 13 Ocak 2025 Pazartesi
- Ziyaretlerden notlar… 12 Ocak 2025 Pazar
- Desteklerle üretim daha da artıyor 09 Ocak 2025 Perşembe
- Kitap okumanın çok yönlü faydası 08 Ocak 2025 Çarşamba
- Sorun aynı, araçlar farklı… 07 Ocak 2025 Salı
- Kentsel dönüşüm büyük katkı sağlayacak 06 Ocak 2025 Pazartesi
- Çevrenin korunmasına katkı… 05 Ocak 2025 Pazar
- Saygı kuralları ve davranışlar… 02 Ocak 2025 Perşembe
- Otopark alanları… 01 Ocak 2025 Çarşamba