GESOTİM’in başarılı çalışmaları…
Geçtiğimiz dönemler içerisinde çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından ilçemizde yaşayan vatandaşlara yönelik olarak doğal afetler konusunda bilgilendirme seminerleri düzenlenmişti.
Doğal afetler konusunda verilen eğitimler ve düzenlenen seminerler, herkes için büyük önem taşıyor. Gölcük’te 17 Ağustos 1999 depreminden sonra kurulan ve geçtiğimiz dönemde de akreditasyonu yapılarak ulusal bir arama kurtarma birimi olan Gölcük Arama Kurtarma Derneği GESOTİM, 6 Şubat’ta 11 ili kapsayan deprem afeti sonrasında, bölgede 1 hafta boyunca arama kurtarma çalışmalarında bulunmuştu.
Gölcük Arama Kurtarma Derneği GESOTİM de, geçtiğimiz yıllarda Gölcük’te bulunan okullarda afet bilinci, arama kurtarma ve deprem öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında eğitimler gerçekleştirmişti.GESOTİM, ilçemizde değişik zamanlarda düzenlemiş olduğu eğitimlerle vatandaşları depreme karşı bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye devam etmişti.
İlçemizde faaliyetlerine devam eden Gölcük Arama Kurtarma DerneğiGESOTİM Başkanı Necmi Kocaman ve GESOTİM ekibi, vatandaşların afet bilinci kazanması, arama kurtarma ve temel afet bilinci eğitimlerinde özveri ile çalışmalarını sürdürüyor.Kocaman, geçtiğimiz günlerde gazetemize yapmış olduğu açıklamada “Afetlerle mücadele eğitimini otizmli çocuklar ve ailelerine, hayvan sever dernek üyeleri ve gönüllülerine, tüm halkımıza, 3 ay boyunca vereceğiz. İsteyen herkes bu eğitimlere katılabilir. Eğitimler ücretsiz olacak. 6 Şubat depremlerinden sonraki süreçte arama kurtarma çalışmalarını tamamladıktan sonra 2 bin 980 kişinin eğitimini GESOTİM’de tamamlamıştık. Vereceğimiz bu eğitimlerle afet öncesinde, afet sırasında ve sonrasında neler yapmamız gerektiğini anlatacağız. Afetlerle mücadele eğitimine sadece deprem başlığında bakmayalım. Ülkemizin herhangi bir yerinde depremin dışında bir afet de meydana gelebilir. Bu afetlere karşı neler yapmamız gerektiğini hepimiz bilmeliyiz” dedi.
GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman ve GESOTİM ekibinin, vatandaşların deprem konusundaki duyarlılığına dikkat çekmek ve deprem bilinci oluşturmak adına yapmış oldukları çalışmalar ve eğitimler, vatandaşlar tarafından da büyük takdir topluyor. Deprem konusunda bireyler olarak ne kadar duyarlı ve bilinçli olursak, gelecek nesillerimizin de, deprem konusunda o denli bilinçli ve bilgi sahibi olmasına yardımcı olabiliriz.Gölcük Arama Kurtarma Derneği GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman ve GESOTİM ekibini,vatandaşları depreme karşı bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye yönelik olarak yapmış oldukları çalışmalardan dolayı kutluyorum.
Araç parkları…
Gölcük’te, toplu ulaşım araçlarının yolcu indirmek ve bindirmek için kullanmış oldukları cep duraklar bulunuyor. D-130 Karayolu üzerinde bulunan cep duraklar önceleri yeterli gelmeyebiliyordu. Son dönemler içerisinde yapılan çalışmalarla birlikte cep durakları daha fazla toplu ulaşım aracının faydalanması amacıyla alan olarak büyütülmüştü. Dolayısıyla uzunlukları itibariyle buraları kullanan toplu ulaşım araçları için de yeterli oluyor. Bazı duyarsız araç sürücüleri şehir içinde bulunan durakların önlerine park ederek, durağa yaşanacak olan toplu ulaşım araçlarının ve durakta bekleyen vatandaşların mağdur olmasına neden olabiliyor. Bu şekilde yapılan hatalı araç parkları trafik yoğunluğunun da artmasına neden olabiliyor.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- Sahillere sahip çıkılmalı 22 Ocak 2025 Çarşamba
- Empati ile yaklaşmak… 21 Ocak 2025 Salı
- Su tasarrufunda farkındalık… 20 Ocak 2025 Pazartesi
- Yarıyıl tatili iyi bir fırsat 19 Ocak 2025 Pazar
- Dar sokaklarda görülen sorunlar 16 Ocak 2025 Perşembe
- Toplumda öne çıkan değerler… 15 Ocak 2025 Çarşamba
- Bahane değil, duyarlılık olmalı 14 Ocak 2025 Salı
- İhtiyaçlar ve çalışmalar… 13 Ocak 2025 Pazartesi
- Ziyaretlerden notlar… 12 Ocak 2025 Pazar
- Desteklerle üretim daha da artıyor 09 Ocak 2025 Perşembe