Gereken özen gösterilmiyor…

21 Nisan 2016 13:38

D-130 Karayolu’nun ikiye böldüğü ilçemizde vatandaşların yolun karşısına emniyetli bir şekilde geçmeleri için, ana yolun belirli noktalarında üst geçit ve altgeçitler bulunuyor. Daha çok öğrencilerin ve yaşlı vatandaşların kullanmış olduğu altgeçitlere duyarsız vatandaşlar tarafından zarar veriliyor.

 Daha önceleri birçok defa belediye ekipleri tarafından duvarları boyanarak, gerekli bakım çalışmalarının yapıldığı alt geçitler, yapılan çalışmalardan kısa süre sonra maalesef eski haline geri döndürülüyor.

 Bahsetmiş olduğum gibi özellikle okullara yakın bölgelerdeki öğrencilerin kullanmış olduğu altgeçitlerin bu denli kirletilmesi ve çöplerin altgeçitlere atılması, buraları kullanan vatandaşların da doğal olarak tepkisini çekiyor.

 Alt geçitlerin duvarlarına yazılan yazıların yanında kötü koku yayması ve buralara gereken özenin gösterilmemesi, altgeçitleri kullanan vatandaşların aynı zamanda sağlığını tehlikeye sokuyor. Temizlik ekiplerinin sürekli bu bölgeleri temiz tutma çabasına rağmen, etrafına saygısı olmayan kişiler tarafından sürekli kirletilmesi ve hor kullanılması anlaşılacak gibi değil.

 Benzer sorunları üst geçitlerde ve üst geçitlerde bulunan asansörlerde de görmek mümkün olabiliyor. Etrafına karşı duyarsız olan vatandaşlar, ellerindeki çöpü gerek üst geçitlere gerekse üst geçitlerde bulunan asansörlere atabiliyor. Toplumun ortak olarak kullanımında bulunan yerlere, herkesin aynı duyarlılıkla yaklaşması ve çevre temizliğine gereken önemi göstermesi gerekiyor.     

 Bununla birlikte ilçemizde bulunan ve asansör bulunmayan üstgeçitlere de asansör kazandırılması, buraları kullanan yaşlı ve engelli vatandaşlarımız açısından son derece faydalı olacaktır. Bazı üst geçitlerdeki merdivenlerinin dik olması vatandaşların bu üst geçitleri kullanırken zorlanmalarına neden olabiliyor.

 Çocuk oyunları şenliği renk kattı

17 Ağustos Spor Salonu’nda Gölcük Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü işbirliğinde Gölcük’te Öğrenci Olmak projesi kapsamında gerçekleştirilen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’nde öğrencilerin oyunlar oynarken yaşadıkları coşku görülmeye değerdi.

 İlçemizde 32 okul ve 384 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen etkinliklerde protokolün de çocuklarla birlikte oyunlara katılması, salonda heyecanın daha da artmasına ve çocukların oyunları coşkuyla oynamasına neden oldu.

 Düzenlenen etkinlik daha önceki yıllarda oynanan oyunlar ve geleneksel çocuk oyunlarının yaşatılmasını da sağladı. Çocukların oynadıkları oyunlarla birlikte, daha fazla sosyalleşmesi ve paylaşımcı ruhu öğrenmeleri açısından önemli buluyorum. Bu tür etkinliklerin bundan sonraki dönemlerde de düzenlenmesi, çocukların sosyal gelişimi ve geleneklerin canlı tutulması açısından faydalı olacaktır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X